Chinese stations voorzien van Smart Wi-Fi met Ruckus Wireless

In China zijn er door Smartac op meer dan 300 stations Smart Wi-Fi netwerken gerealiseerd met de producten van Ruckus Wireless. De implementatie van deze netwerken zijn onderdeel van het langetermijnproject om draadloze netwerken te upgraden in China’s enorme passagiers spoorweg transportsysteem.

Het Ruckus Smart Wi-Fi netwerk zal niet alleen een high-performance draadloze internet toegang bieden aan treinpassagiers. Het netwerk zal ook zorgen voor real-time gegevens van de passagiers voor station operators. Het gehele project is ontworpen om van de Chinese stations in Beijing, Guangzhou en Lanzhou ‘Smart stations’  te maken; wat onderdeel is van Smart Citites.

China heeft een groot aantal aan passagiers wat dagelijks met de trein reist. Zij maken veelal gebruik van  mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Deze apparaten vragen steeds vaker om een gratis, betrouwbare Wi-Fi service om verbinding te kunnen maken met het internet en kunnen zo altijd en overal verschillende taken uitvoeren. Zo kunnen reizigers bijvoorbeeld informatie over hun treinreis opzoeken. Om in deze vraag te kunnen voorzien moet er gebruik worden gemaakt van een smart Wi-Fi netwerk infrastructuur om een betrouwbare service aan te bieden.

De keuze voor Ruckus Wireless

De producten van Ruckus Wireless zijn in staat om in high-density omgevingen een stabiel en betrouwbaar Wi-Fi netwerk te realiseren. In high-density omgevingen bevind zich veel interferentie. Door de technologie van Ruckus Wireless zijn de producten in staat om het beste pad naar de client te vinden.  Dit zorgt voor een goed werkend en betrouwbaar Wi-Fi netwerk.

Inrichting netwerk

Voor de inrichting op 100 stations in Guangzhou is er gebruik gemaakt van 1500 Ruckus ZoneFlex dual-band indoor access points. Deze AP’s worden centraal beheerd door de Ruckus ZoneDirector 5000 en ZoneDirector 3000 controllers. Voor het Beijing Railway Station is er gebruik gemaakt van 78 ZoneFlex indoor access points. Op de Lanzhou West stations is er gebruik gemaakt van 130 ZoneFlex indoor access points. Deze access points maken gebruik van de gepatenteerde BeamFlex technologie van Ruckus Wireless voor een efficiënt en optimaal Wi-Fi signaal. Hiermee onderscheiden deze access points zich in prestaties wat betreft capaciteit en dekking. In de toekomst wil Smartac het netwerk in de cloud gaan beheren door middel van het inzetten van de Ruckus virtual SmartZone.