Laptop met Ruckus Analytics

Ruckus Analytics biedt partners nieuwe verdienmogelijkheden

 

Onlangs spraken we met Ruckus en ChannelConnect over de verschuiving van de focus van de organisatie naar services. 2018 zag de introductie van Ruckus Cloud, 2021 van Ruckus Analytics. Hoe kunt u profiteren van deze ontwikkeling? In een recent interview gaat Jeroen Arends, Senior Systems Engineer Benelux, dieper op deze vraag in.

Wi-Fi en switching is altijd al een aandachtsgebied geweest voor het merk, de focus is door de jaren heen vooral verbreed. Analytics sluit ook op deze focus. De software is “een analyse-oplossing die voorziet in de monitoring, rapportage en analyse, zowel ­reactief als proactief”, zo benoemd Arends. Gebruikers van het product zijn in staat om een sterker Wi-Fi-netwerk te garanderen.

Wat kunt u met Analytics?

Ruckus Analytics doet dit mede op basis van artificial intelligence en machine learning. “[Analytics] kijkt natuurlijk naar problemen in het netwerk, maar daarnaast prioriteert het systeem ze ook. Wanneer één gebruiker een probleem heeft, dan is dat anders wanneer hetzelfde probleem bij 80 procent van de gebruikers voorkomt. Dat heeft een andere prioriteit.” Het gaat op dat punt verder dan een normaal rapportagetool.

Voor partners biedt de introductie van Ruckus Analytics mogelijkheden voor een verdienmodel. Onder de noemer ‘verschillende onderdelen consolideren’. “Vaak zie je dat vendor A alle infrastructuur regelt, vendor B de Wi-Fi en vendor C de toegang. Alles is er bij ons ingesteld om het beheer multi-tenant uit te voeren. Je kunt dan alles beheren op toplevel, met daaronder een onderdeel voor iedere klant. Ook partners kunnen dat.”

Kom in contact met ons

Blijf een sterk Wi-Fi netwerk garanderen. Kies nu voor Ruckus Analytics! Voor vragen over de service of andere producten van Ruckus kunt u altijd contact opnemen met onze experts. Ze zijn te bereiken via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Lees het gehele interview met Jeroen Arends op ChannelConnect.