Persoon met een kompas vóór een laptop

Hoe navigeert u optimaal tussen de uitdagingen in de supply chain?

ICT-resellers staan begin 2022 voor flinke uitdagingen: prijzen blijven stijgen, voorraden zijn laag… het is roeien met de riemen die er zijn. In een gesprek met ChannelConnect vertelt Hans van Elsen, Founding Partner van Alcadis, hoe u de supply chain crisis slim kunt navigeren. “Uiteindelijk zal het probleem weer worden opgelost, maar tot die tijd hebben we nog veel onzekerheid”.

Het is een situatie die de markt jarenlang niet heeft meegemaakt. Van Elsen schetst “de afgelopen 20 jaar werden prijzen van hardware alleen maar verlaagd, en alleen bij nieuwe producten ging het iets omhoog. Nu zie je de prijs van producten die al twee of drie jaar in de markt zijn duurder worden.” Het is behoorlijk disruptief. Offertes van Channelpartners staan uit, terwijl eindklanten projecten moeten verlengen of uitstellen, of budget moeten oprekken.

Toch zijn er ook kansen. De markt beweegt mee met de supply chain crisis, wat de reseller mogelijkheden biedt;

  1. Bekijk alternatieven

In deze crisis ontpoppen kleinere leveranciers zich als belangrijke spelers op de markt. “Ze kunnen heel flexibel de markt bespelen, bijvoorbeeld door de producent van chipsets te wijzigen.” Een groot bedrijf is in vergelijking juist vaak afhankelijk van de productiecapaciteit van een producent. Op onze webshop vind u onze volledige voorraad. Er zijn veel producten op korte termijn niet leverbaar, maar er zijn ook veel goede producten wel aanwezig.

  1. Smeer uw projecten uit (samen met Alcadis)

Alcadis heeft recent een partner bijgestaan om een gigantisch project van drie maanden uit te rekken. “Vanuit de technische tak hebben we onderdelen, zoals software, gefinetuned. Andere core componenten hebben we vervangen. Zo kon het project worden uitgesteld. De dienst blijft ondertussen in de lucht.” Kom in contact met onze experts om te kijken naar de mogelijkheden voor uw vraagstuk.

  1. Profiteer van services

Zoals we ook in een eerder artikel benoemde, maakt de markt een verschuiving naar online services. Ruckus Analytics, EnGenius Cloud Pro, Omada SDN, Teltonika RMS… om een greep te geven uit ons aanbod. Veel activiteiten waarvoor vroeger een fysiek product nodig was, Wi-Fi controllers bijvoorbeeld, kunnen nu digitaal uitgevoerd worden. Onze experts staan klaar om u te adviseren over de ideale service voor uw organisatie.

De verwachting is dat de keten in februari of maart weer tot rust komt, al is dat natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen. Tot die tijd blijft het zaak een tandje bij te schakelen. Lees het complete artikel van ChannelConnect op hun website.