EnGenius Cloud Pro

Ontdek EnGenius’ nieuwe management platform: EnGenius Cloud Pro

EnGenius lanceert een nieuw management platform,  EnGenius Cloud PRO. De ijzersterke software is speciaal ontworpen voor high demand omgevingen zoals scholen en Enterprise organisaties; met alle top-of-the-line features die daarvoor nodig zijn. Van toegewijde radio’s (AirGuard) die omgevingen non-stop scannen op aanvallen zonder een dip in de netwerk verbinding tot unlimited admins – met EnGenius Cloud PRO komt u niets tekort!

Ja, u leest dat goed… “unlimited admins”. Er is geen limiet meer van het aantal mensen die men toegang kan geven tot de managementinterface. Een immens aantal in vergelijking met EnGenius Cloud. PRO is geen vervanging van deze huidige, gratis service van EnGenius. Gebruikers blijven genieten van de opties die dit management platform biedt. End-users kunnen PRO één jaar lang gratis testen.

PRO Features

  1. Diepgaand perspectief

De nieuwe service geeft uw meer tools dan ooit tevoren om uw netwerk(en) te onderzoeken. Breng bijvoorbeeld gemakkelijk de gehele geschiedenis van een apparaat in kaart, zodat u het exacte tijdstip en gedrag van een netwerkprobleem kunt bepalen – belangrijke informatie om efficiënter te kunnen troubleshooten.

PRO past verder Advanced Topology toe, zodat gebruikers niet alleen EnGenius producten in kaart kunnen brengen maar ook 3rd party apparaten.

  1. Wireless security

Met speciale ‘scan radio’s’ scant AirGuard non-stop uw netwerk op malafide apparaten en Wi-Fi bedreigingen. U kunt daarnaast Spectrum Analyses uitvoeren met PRO, dit is een professionele analyse-tool die de real-time sterkte van een Wi-Fi signaal bepaald en wat de signaalsterkte zou kunnen verstoren. Preventieve controle!

  1. Toegang tot het netwerk

Clients kunnen worden toegewezen aan verschillende netwerken, zelfs onder dezelfde SSID. Het is bijvoorbeeld mogelijk op een school dat een docent en een student verbonden zijn met dezelfde access point, maar toegang hebben tot verschillende netwerken. Elke client heeft zijn eigen unieke PSK.

 Door automatisch clients te verdelen per verschillende user-defined VLAN vermijdt PRO broadcast flooding. Een client blijft altijd verbonden met dezelfde VLAN, zelfs als hij/zij binnen de range is van een andere access point. Als broadcast of multicast packet floods toch plaats vinden zorgt een broadcast storm ervoor dat de netwerksterkte wordt verminderd.

  1. Netwerkrapporten plannen en ontwerpen

EnGenius Cloud PRO biedt u een Wi-Fi plannings tool die u een beeld geeft over de mogelijke dekking in uw pand wanneer u EnGenius AP’s aanschaft. . Zo is het met de service mogelijk om gipsplaten, hout, deuren en glazen ramen toe te voegen aan geüploade kaarten. Rapporten kunnen zeer efficiënt in een paar minuten gepersonaliseerd worden.

Kom in contact met onze EnGenius experts voor de mogelijkheden voor EnGenius Cloud Pro binnen uw organisatie. Neem contact met ze op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Wist u dat EnGenius ook nog veel Wi-Fi 6 Access Points op voorraad heeft? Bekijk nu de AP’s van het merk op onze webshop.