U kunt van Wi-Fi 6E profiteren met uw huidige apparaten

Wi-Fi 6E is eindelijk gearriveerd. De nieuwe Wi-Fi generatie introduceert tal van features, maar de meest interessante is toch wel de 6 GHz-band. Deze nieuwe band belooft snelheden zoals we ze nog nooit gezien hebben. Denk aan PHY rates van 9.6 Gbps (!) Om Commscope te quoten uit een recent artikel “the golden age of Wi-Fi is finally upon us”. Eén probleem: er zijn nog bijna geen apparaten die deze snelheden ondersteunen. Is het te vroeg om te juichen?

Wat is Mesh?

Niet per sé… De 6 GHz-band lijkt ook (grote) kansen te bieden op een totaal ander vlak, namelijk Mesh. Mesh of Mesh Wi-Fi betekent dat alle access points via meerdere, onderlinge verbindingen met elkaar in contact zijn. Het gevolg is dat signaal verschillende routes door een netwerk kan nemen. Wanneer één van de verbindingen uitvalt wordt er simpelweg een andere route gekozen. Klinkt handig toch.

De realiteit is dat, om goede backhauls te krijgen, u het beste de 5 GHz kanalen kan gebruiken voor de Mesh-verbinding. Clients zijn daardoor genoodzaakt om van de 2.4 Ghz-band gebruik te maken én zijn lage PHY rates.

6 GHz Mesh-verbinding

De toevoeging van een extra band betekent dat u de 6 GHz kanalen kunt gebruiken voor Mesh. Andere banden blijven beschikbaar voor clients om verbinding mee te maken. Wi-Fi 6E heeft op deze manier een (zeer) nuttige plek in uw netwerk zonder dat uw apparaten ondersteuning hoeven te hebben voor de nieuwe band.

Nu beschikbaar

U kunt Wi-Fi 6E morgen al zelf gebruiken. De ECW336 van EnGenius, een 6E-model, is bij ons op voorraad. Ontdek het AP nu op onze webshop. Nog vragen over de nieuwe generatie? We organiseren dinsdag 13 september een gratis Roadmap Update van TP-Link bij ons op kantoor in Houten, waarin onder andere dieper wordt ingegaan op Wi-Fi 6E. U kunt u nu aanmelden.