Het creëren van een ALE-netwerk was nog nooit zo eenvoudig

De installatie van Stellar access points en OmniSwitch switches van Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) is een stuk eenvoudiger geworden. Het merk introduceerde recent een Zero Touch Provisioning Server. Ontdek nu wat deze ontwikkeling exact voor gebruikers betekent. En hoe u ook kunt profiteren.

Wat is een Zero Touch Provisioning Server?

Switches en access points die zijn aangesloten op de ZTP-server worden automatisch voorzien van de correcte firmware en configuratie. Het onderhouden van de producten is daardoor een stuk minder tijdrovend. Om iets dieper in detail te gaan… de server biedt de volgende diensten aan:

  • DHCP: een computerprotocol dat toestellen dynamisch IP-adressen geeft. Gebruikers kunnen de lsc-dhcp server gebruiken om 6 OmniSwitch en 200 Stellar access points te voorzien van een IP adres.
  • TFTP: voluit Trivial File Transfer Protocol. Een bestandsoverdrachtprotocol.
  • TFP: dit protocol vergemakkelijk de uitwisseling van bestanden tussen computers.
  • HTTP: een apache2 server voor Stellar ZTP.

Hoe krijg ik toegang tot de ZTP-server?

De server wordt als OVA-bestand aangeleverd en kan via de gratis verkrijgbare Oracle VirtualBox als VM op een standaard laptop geïnstalleerd worden. Het enige dat nodig is is een ftp-client voor het managen van de configuratiebestanden en binary updates. Naast het OVA-bestand wordt een batchfile aangeleverd die de netwerkinstellingen van de laptop aanpast en de ZTP-applicatie start.

De ZTP-server bestanden zijn via een inlog op onze NAS te downloaden. De User Guide vind u op onze support site →