3 redenen waarom 5G de industriële sector transformeert

Stelt u zich eens voor: een productieomgeving waar elke seconde telt en waar betrouwbaarheid, snelheid en efficiëntie de sleutels zijn tot succes. De overgang van 4G naar 5G kan deze visie voor u werkelijkheid maken. Met apparaten zoals de TRB500 Gateway van Teltonika Networks, staat u op de drempel van een technologische transformatie die uw industriële productie naar nieuwe hoogtes zal tillen. Bent u klaar om te ontdekken hoe 5G uw bedrijf kan transformeren?

1. Betrouwbaarheid en lage latency

In productieomgevingen is elke milliseconde van belang. 5G biedt een lage latency vergeleken met 4G, wat cruciaal is voor real-time dataoverdracht in geautomatiseerde productielijnen. Denk aan de impact die deze verbeterde betrouwbaarheid kan hebben op uw productieprocessen: sneller, efficiënter en zonder kostbare vertragingen.

2. Maximale dekking met small cells en Massive MIMO

5G maakt het óók mogelijk om grote ruimtes dekkende te maken dankzij technologieën zoals small cells en Massive MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output). Small cells bieden sterke dekking over grote gebieden, terwijl Massive MIMO de capaciteit en efficiëntie van het netwerk verbetert. Dit betekent dat elke machine, elk systeem, altijd verbonden is, klaar om te presteren.

3. Verbeterde veiligheid met Network Slicing en virtualization

De beveiliging van productiegegevens is van het allergrootste belang. 5G-netwerken bieden geavanceerde beveiligingsfuncties zoals Network Slicing en virtualization. Met Network Slicing kunt u specifieke netwerksegmenten creëren met aangepaste beveiligingsprotocollen, wat van cruciaal belang is voor de bescherming van gevoelige productiegegevens. Met virtualization kunt u meerdere netwerken effectief beheren en aanpassen aan veranderende productiebehoeften. Deze mogelijkheden beschermen uw gevoelige gegevens tegen cyberdreigingen en bieden tegelijkertijd een netwerk de flexibiliteit om zich snel aan te passen.

Prakijkvoorbeeld van 5G in de industriële productie

De TRB500 Gateway is een praktisch voorbeeld van hoe 5G uw productie kan veranderen. Deze gateway maakt efficiënte, op afstand bediende productie mogelijk, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen. In een slimme fabriek zorgt 5G voor real-time communicatie tussen apparaten, wat resulteert in snellere besluitvorming en verbeterde productieprocessen.

Bent u klaar om de stap naar 5G te zetten en uw productieprocessen efficiënter te maken? Kom met ons in contact via sales@alcadis.nl of bel 030 – 65 85 125.