SonicWall neemt Managed Security Service Provider over om MSPs en MSSPs beter te bedienen in 2024

De overname van Solutions Granted Inc, (SGI) is een belangrijke stap richting de realisatie van een allesomvattende cybersecurityoplossing. In een recent webinar noemt Bob VanKirk, CEO en President van SonicWall, het niet voor niets “the way for [SonicWall] to stay current with the market and provide solutions that are easy to use.” In dit artikel zetten we belangrijkste informatie voor u op een rij;

Wie zijn Solutions Granted, Inc?

SGI is een Managed Security Service Provider. Dit betekent dat ze, voor een maandelijks bedrag, verschillende MDR- en SOCaaS-services aanbieden. Nog nooit van deze termen gehoord? Concreet komt het erop neer dat er 24/7 een team klaar zit in de US om abonnees te assisteren met het monitoren van dreigingen en beschermen van hun netwerk. Eigen unieke AI-tooling (SIEM) wordt gebruikt om dit zo efficiënt mogelijk te doen.

Wat gaat er voor u veranderen?

De toevoeging van de services van SGI aan het portfolio van SonicWall zorgt ervoor dat het Amerikaanse merk een nog sterkere aanbieding heeft voor MSPs en MSSPs. Het gaat om de volgende services:

  • Managed Detection and Response (MDR) voor Endpoint en Cloud
  • SOC-aaS & Managed SIEM/ NDR
  • Vulnerability Management

Hoe dit er exact uit gaat zien is nog niet gedeeld door SonicWall of SGI. U kunt er wel vanuit gaan dat, wanneer dit wel wordt gedeeld, u het natuurlijk kunt bestellen bij Alcadis. Houd onze kanalen in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Meld u bijvoorbeeld aan voor onze nieuwsbrief en merkupdates.

SonicWall heeft daarnaast aangekondigd dat ze verder gaan investeren de komende jaren in de services van SGI. Zo komt er onder andere op korte termijn een Security Operations Center (SOC) in EMEA en worden er nieuwe Managed Endpoint-oplossingen gelanceerd. Met name de eerste is goed om in de gaten te houden, omdat het een voordelige en (zeer)betrouwbare manier is om cybersecurity uit te besteden.

Blijf op de hoogte

Meer informatie? Er is een persbericht gepubliceerd door SonicWall over het nieuws en een webinar met VanKirk en Michael Crean, CEO van SGI. Beiden zijn het zeker waard om te lezen/ kijken. U kunt voor vragen of advies contact met ons opnemen via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Heeft u een interessant project voor de services van SGI? Dan kunnen we u bijvoorbeeld in contact brengen met SonicWall om samen de perfecte oplossing aan te meten.

Edit1: SonicWall organiseert een webinar 18 januari over hoe ze MDR en SOCaaS in gaan zetten. Dat wilt u niet missen! Meld u nu aan via deze link. 

Edit2: SonicWall heeft ook aangekondigd dat ze SSE-leverancier Banyan Security gaan overnemen. Bekijk ons artikel op de website hierover.