SonicWall neemt naast een MSSP óók SSE-leverancier Banyan Security over

Vorige week maakten we bekend dat SonicWall MSSP Solution Granted, Inc heeft overgenomen. Deze week komt daar ook nog Banyan Security bij. Met de acquisitie van deze SSE-leverancier kan SonicWall een nog beter SASE-aanbod neerzetten in 2024. MSSP, SSE, SASE, … Zeggen deze termen u misschien (nog) niets? Wij leggen de belangrijkste punten voor u uit;

 SASE vs. SSE

Banyan Security is een SSE-leverancier. SSE of Security Service Edge is een subset van SASE of Secure Access Service Edge. Simpelweg komt het erop neer dat Banyan Security hun klanten een geïntegreerd, Cloud-based beveiligings- en netwerkframework (SASE) aanbiedt, bestaande uit SSE-oplossingen zoals Zero Trust Network Access (ZTNA), Secure Web Gateway (SWG) en Cloud Access Security Broker (CASB).

Naast de diensten die door SSE worden aangeboden, omvat SASE ook netwerkdiensten zoals SD-WAN en Cloud-based firewalls. In het persbericht van SonicWall over de acquisitie focussen ze zich vooral op Zero Trust Network Access. In een eerder artikel zijn we al eens dieper ingegaan op deze belangrijke technologie. Zeker aan te raden om te lezen voor iets meer achtergrond.

Wat gaat er voor u veranderen?

SonicWall benoemt dat ze in de nabije toekomst “SASE-oplossingen gaan aanbieden die partners in staat stellen om een security architecture aan te bieden voor elke fase van het cloudtraject van hun klanten”. Woensdag 10 januari organiseert SonicWall een webinar met meer informatie over de acquisitie. U kunt de opname hier terugkijken. We verwachten dan iets meer te horen over wat de acquisitie exact betekent.

Meer informatie?

Zoals eerder genoemd heeft SonicWall recent ook Solutions Granted, Inc overgenomen. Donderdag 18 januari organiseren ze hierover ook een webinar. De aanmeldlink vindt u hier.

Het is natuurlijk ook mogelijk om in contact te komen met onze SonicWall productspecialist Djustin voor vragen via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Wanneer we uw situatie weten kunnen we u ook in contact brengen met medewerkers van SonicWall voor bijvoorbeeld vrijblijvend advies.