4 handige tips om de veiligheid van uw netwerk te verbeteren

Wist u dat er in 2021 bijna 20 ransomware aanvallen plaats vonden per seconde? Dit aantal stijgt al jaren zeer snel. Toch is de veiligheid van het netwerk van veel organisaties nog steeds niet goed op orde… en dat terwijl preventieve acties heel simpel kunnen zijn. Op Anti-Ransomware Day dit jaar licht onze partner SonicWall er een aantal uit die u nu direct kunt uitvoeren.


Denkt u bij het lezen “ik wil nog meer handige tips”? Alcadis organiseert 2 juni 2022 een gratis SonicWall Jump-Start Sessie bij ons op kantoor in Houten. Deelnemers mogen zelf meebeslissen over de inhoud. Meld u nu aan →

1. Update

Zorg er altijd voor dat u systemen en apps volledig geüpdatet zijn. Veel software heeft tegenwoordig een automatic update-optie om dit helemaal gemakkelijk te maken.

2. Upgrade

Des te ouder een besturingssysteem wordt, hoe kwetsbaarder het is. Mits het systeem natuurlijk updates blijft ontvangen. Upgraden naar nieuwere versies is dan ook zeer aan te bevelen. Bekijk het up-to-date productportfolio van onze partners op onze webshop.

3. Duplicate

Sla al uw belangrijke gegevens op op een plaats die ontoegankelijk is voor aanvallers. Het hebben van adequate en up-to-date back-ups vereenvoudigt het herstel in het geval van een ransomware-aanval aanzienlijk.

4. Educate

Maar liefst 91% van alle cyberaanvallen begint met iemand die een phishing-e-mail opent. Het is dus zeer belangrijk om werknemers te leren op hun hoede te zijn wanneer ze een e-mail ontvangen, vooral een e-mail met een bijlage of link. Maar vergeet ook niet ervoor open te staan als het toch fout gaat. Een angstcultuur bevordert online veiligheid allerminste.

Vrijblijvend advies?

Heeft u alle tips al gedaan maar bent u nog steeds niet zeker van de veiligheid van uw netwerk. Neem contact op met onze experts via sales@alcadis.nl of  030 – 65 85 125. voor vrijblijvend advies voor uw situatie. Een andere optie is om deel te nemen aan de SonicWall Jump-Start Sessie op 2 juni. Bekijk nu hoe u zich gemakkelijk kunt aanmelden.