ALE introduceert een nieuwe visie op integraties door middel van workflow management.

Alles slim! Alles geïntegreerd! Alles verbonden!

De nieuwe manier van digitalisering brengt een compleet nieuwe visie met zich mee voor een innovatieve netwerkomgeving. Door gebruik te maken van workflow management kunt u IoT devices, waaronder sensoren en andere systemen, met elkaar laten samenwerken. Door de informatie die sensoren en apparaten geven, kunnen andere systemen hier gebruik van maken. Maar hoe zet u een ecosysteem op en hoe ziet zo’n workflow eruit? Hoe gaat u informatie combineren? Meld u snel aan voor de hybride masterclass op donderdag 13 april voor een uitgebreid antwoord op deze vragen.

Om een mooi voorbeeld te geven van een integratie waar workflow management is gebruikt, kunt u denken aan een ruimte waar ovens gebruikt worden. Omdat bij het proces van de ovens weinig mensen zijn, een oven doet overigens zelf het werk, worden er sensoren en camera’s geplaatst, om de ruimte te monitoren. De sensoren slaan gegevens op zoals de CO2 uitstoot, maar ook de temperatuur en luchtvochtigheid.

Zodra een sensor constateert dat de temperatuur abnormaal hoog is, genereerd dit een alarm. Dit komt terecht bij de eindverantwoordelijke van deze ruimte, maar omdat ons geïntegreerde ecosysteem slim is gemaakt met onze workflow management, wordt er gelijk een video call opgestart. In de video call worden direct de personen vanuit het crisisteam toegevoegd. Daarnaast worden de dichtstbijzijnde camerabeelden toegevoegd aan de video call, zodat ze kunnen zien wat er aan de hand is. Dit wordt aangevuld met gegevens van andere sensoren, zodat er een 360-graden view van de situatie ontstaat. Afhankelijk hiervan kan er opgeschaald worden naar de urgentie die is vereist.

In dit geval blijkt de situatie onder controle en wordt de monteur die ter plaatse is toegevoegd aan de call, zodat hij met zijn camera op zijn smartphone kan laten zien hoe hij de storing verholpen heeft.

Dit is slechts één voorbeeld waar workflow management is toegepast. Maar het is ook mogelijk om bij smartbuildings domotica te integreren met bijvoorbeeld het netwerk en de communicatieoplossingen van Alcatel-Lucent Enterprise. Op deze manier kunnen er extra services die bij het gebouw horen, zoals een leen auto of fiets, gereedschap en andere zaken verhuurd en gereserveerd worden. Maar ook services van buiten het gebouw, korting op de sportschool, afspraken plannen bij de kapper, tandarts, gemeentehuis, enzovoorts. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van workflow management en integraties? Meld u dan nu direct aan voor de hybride masterclass bij Alcadis op donderdag 13 april.