Efficiëntie en veiligheid voorop met PTT over Cellular

Push-to-Talk (PTT) technologie is in veel markten al jarenlang de standaard om direct te communiceren, met één of meerdere personen tegelijk. Dit ging dan op basis van DMR, PMR of TETRA-netwerken. Deze smalle band ecosystemen worden steeds minder geschikt voor de toekomstige bedrijfskritische toepassingen en de wens om meer data (zoals bijvoorbeeld beelden) te kunnen versturen. De eisen aan veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, bandbreedte, Quality of Service en low latency worden steeds hoger! Niet voor niets wint PTT over Cellular daarom razendsnel terrein.

Smart portofonie met internationale dekking

PTT over Cellular (PoC) is de techniek waarbij gebruik worden gemaakt van bestaande publieke of private 3G, 4G, 5G en/of Wi-Fi netwerken en een smart portofoon om push-to-talk (half-duplex) communicatie mogelijk te maken via een applicatie, zoals CommCheck. Met de traditionele portofonie is het bijna onmogelijk om betrouwbaar een landelijk of internationaal PoC netwerk op te zetten. Door de ontwikkeling van 3G en LTE is er een zeer betrouwbaar datanetwerk ontstaan dat het mogelijk maakt PTT over Cellular overal in het land te gebruiken. Er is zelfs internationale dekking mogelijk. De dekking en kwaliteit van de verbindingen (ook indoor) is volledig afhankelijk van de service en mobiele provider die u kiest.  Dit is volledig afhankelijk van de service en mobiele provider die u kiest. Het aanleggen van een Private LTE netwerk is een goede oplossing voor PoC met voldoende (indoor) dekking en de vereiste kwaliteit en betrouwbaarheid.

Een geïntegreerde communicatie- en dispatchingsysteem als solide basis

Het succes van PTT over Cellular begint bij een goed ontworpen platform dat gecentraliseerde PTT communicatie en dispatching ondersteunt. Hierdoor zijn organisaties effectiever in het ondersteunen van de teams, onafhankelijk van waar de manschappen zich bevinden. Belangrijke aspecten hierbij zijn bijvoorbeeld:

  • Real-time locaties;
  • Kaartweergave bekijken;
  • Foto’s en berichten ontvangen;
  • Individuele oproepen en groepsoproepen;
  • SOS-waarschuwingen.

Een ander belangrijk punt is de flexibiliteit van het PTT over Cellular platform. Het platform moet aangepast kunnen worden aan de verschillende workflows, regels en voorschriften die vereist zijn in bepaalde markten. Denk bijvoorbeeld aan wetshandshaving, (openbaar) vervoer, nutsbedrijven, industriële omgevingen, onderhoud, etc. De gebruikers kunnen dan hun customized communicatie- en dispatchsysteem gebruiken om een ​​efficiënte teamsamenwerking te garanderen voor dagelijkse routines en noodsituaties.

Meerdere systemen in één

In de wereld van vandaag transformeert en upgradet IT veel traditionele industrieën; daarbij is het in alle bedrijfstakken een gemeenschappelijke uitdaging om een ​​enorme hoeveelheid dataterminals te integreren en ze samen te brengen in een systeem. Daarom is het belangrijk om voor PTT over Cellular platform te kiezen dat datasilo’s doorbreekt en verschillende terminals en systemen samenbrengt op een manier die logisch is voor de gebruikers. Het maakt niet uit of het traditionele PTT, PoC, PSTN, CCTV of drones betreft, het platform zou in staat moeten zijn om naadloze dataconnectiviteit over hen heen te realiseren; en voer het beheer en de verzending uit in één uniforme interface.

Maak kennis met CommCheck, het multifunctionele PTT over Cellular platform

Sinds begin maart 2021 is Alcadis benoemd tot Value Added Distributeur van CommCheck en Telo Systems. Met de toevoeging van Telo Systems en CommCheck kan Alcadis nu een volledige end-to-end PoC-oplossing bieden aan IT resellers. Met producten van Telo Systems en de software van CommCheck kunnen bijvoorbeeld PTT over Cellular applicaties worden toegepast ter vervanging van traditionele portofonie of DECT systemen.