Nieuw bij Alcadis: Push-to-Talk over Cellular, Telox en CommCheck

Telox

Push-to-Talk over Cellular (PoC) is een technologie die spraakberichten razendsnel omzet in data en verstuurd via bestaande Wi-Fi netwerken, Private LTE of het mobiele 4G netwerk. Met één druk op de knop kan er gecommuniceerd worden. Een-op-een of direct met een ingestelde groep mensen. Deze nieuwe generatie van portofonie is dé oplossing voor bedrijfskritische communicatie.

Value Added Distributeur van Telox en CommCheck

Om deze veelbelovende technologie toe te kunnen voegen aan het portfolio, is Alcadis op zoek gegaan naar de juiste leveranciers. Wij zijn erg enthousiast dat Alcadis nu is benoemd tot Value Added Distributeur van maar liefst twee nieuwe merken: Telox en CommCheck. Telox is een wereldwijd toonaangevend bedrijf dat gespecialiseerd is in push-to-talk over Cellular (PoC) portofoons en bodycams. CommCheck is een multifunctioneel communicatieplatform op basis van Push-to-Talk technologie en is compatible met onder andere het portfolio van Telox. Bovendien is de software beschikbaar in de cloud en on premise.

Met de toevoeging van Telox en CommCheck kan Alcadis nu een volledige end-to-end PoC-oplossing bieden aan IT resellers. Met producten van Telox en de software van CommCheck kunnen bijvoorbeeld PoC-applicaties worden toegepast ter vervanging van traditionele portofonie of DECT systemen. Grote DECT netwerken hebben veel repeaters nodig. Door dit te vervangen is er maar 1 Radiopunt nodig per 5 DECT Cellen. Dit komt omdat DECT Cellen 100 mW uitzenden en er ook nog eens 50% overlap moet zijn tussen de cellen voor goede handovers. In een Private LTE netwerk wordt de volle 200 mW benut en zijn aanpalende cellranden voldoende voor goede roaming-acties.

Voordelen van Push-to-Talk over Cellular

  • Benut de huidige infrastructuur
  • Licentievrij
  • GPS-rapportage, spraakopname en verzending van foto/video wordt ondersteund.
  • Meldkamersoftware
  • Internationale dekking mogelijk. Kies de service en provider naar wens.
  • Professionele en robuuste portofoons voor bedrijfskritische communicatie

“Telox en CommCheck-software passen uitstekend in de use-case van Private LTE. Bovendien zijn de portfolio’s ook breed inzetbaar op het publieke mobiele netwerk. Een portofoonfunctie met internationale dekking. Die mogelijkheid is nog lang niet bekend bij een groot aantal doelgroepen. Alcadis gaat ons helpen deze nieuwe markten aan te spreken” volgens Lucien de Groot, Directeur bij de importeur.

Professionele end-to-end Push-to-Talk oplossing

Push-to-Talk over Cellular is een relatieve nieuwkomer op het gebied van portofonie. Het portfolio van Telox is de afgelopen 5 jaar snel uitgebreid en omvat innovatieve 4G portofoons en bodycams. “We are really happy to work with Alcadis.” zegt Eva Zhang, Sales Director bij Telox. “They will open up a new channel of IT resellers. This will be a win-win for their channel and for Telox.” Telox wordt aangevuld met het PTT communicatieplatform van Commcheck. Met Telox en CommCheck wordt een professionele end-to-end Push-to-Talk oplossing geboden dat zowel een cloud als een on premise variant kent.

“Bij Private LTE gaat het meestal om bedrijfskritische spraak- en datatoepassingen. Telox heeft een uitstekend portfolio van ruggedised portofoons die werken met een SIM kaart. In de wereld van portofonie zijn de kwaliteit van spraak en de robuustheid van het device leidend. De combinatie Telox en CommCheck heeft inmiddels voldoende referenties met bedrijfskritische toepassingen waarbij de voordelen ten opzichte van traditionele portofonie heel zichtbaar worden”, aldus Hans van Elsen, CTO van Alcadis B.V. in Houten.”

Wilt u ook profiteren van alle voordelen die Push-to-talk over Cellular portofonie biedt? Bekijk de producten van Telox en CommCheck in onze webshop.
Of neem vrijblijvend contact op met de experts van Alcadis via 030 – 65 85 125 of sales@alcadis.nl. Wij denken graag met u mee.