EnGenius ECW336: “de toekomst van onbelemmerde Wi-Fi is eindelijk aangebroken”

Wi-Fi 6E. Experts voorspellen dat de komende drie jaar 500 miljoen consumenten wereldwijd het gaan gebruiken. De nieuwe Wi-Fi-generatie biedt gebruikers de mogelijkheid om niet alleen op de 2,4 GHz-band en de 5 GHz-band te werken, maar ook op de 6 GHz-band. De ontwikkeling is dichterbij dan u misschien zult verwachten… de eerste Wi-Fi 6E access points zijn al bijna beschikbaar!

De stap van 2,4 GHz en 5 GHz naar 6 GHz is geen kleine. Het spectrum van de 2,4 GHz en 5 GHz is in totaal 560 MHz breed en bevat 27 kanalen. De 6 GHz-band alleen al heeft een spectrum van 1200 MHz met 59 kanalen. Het gevolg is een flinke stijging in snelheid, lagere latency en hoge capaciteit.

Hoe kunt u profiteren?

Bij Alcadis kunt u profiteren van de technologie bij aanschaf van de ECW336 van EnGenius. Het access point is één van de beste op de markt en kan gemakkelijk veeleisende omgevingen aan, zoals universiteiten, winkels, kantoren, en ziekenhuizen. Niet voor niets vertelt het merk “de toekomst van onbelemmerde Wi-Fi is eindelijk aangebroken”.  Ook op andere vlakken is het AP voorzien van het beste van het beste.

Wist u dat…

  • Gebruikers van de ECW336 toegang hebben tot 14 extra 80 MHz-kanalen of 7 extra super-wide 160 MHz-kanalen om knelpunten te voorkomen en Gigabit Wi-Fi te realiseren.
  • Het product een krachtige quad-coreprocessor heeft voor zeer sterke prestaties.
  • Een 5 Gbps Ethernet-poort ervoor zorgt dat het AP gemakkelijk Gigabit Wi-Fi en een groot aantal gebruikers kan ondersteunen.
  • Het AP nieuwe diagnosetools, spectrumanalyse en real-time kanaalgebruik bevat voor betere Wi-Fi-prestaties.

Wanneer is het product beschikbaar?

Het nieuwe access point van EnGenius is voor pre-orders beschikbaar op onze webshop. Neem alvast een kijkje! Heeft u vragen over Wi-Fi 6E of wilt u vrijblijvend advies over hoe u kunt profiteren van de technologie? Neem contact op met onze experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

LET OP: de Europese Commissie heeft maar een gedeelte van de 6GHz-frequentie band vrijgegeven voor gebruik in Europa, namelijk 5925 tot 6425MHz. Wi-Fi 6E werkt met kanalen met een breedte tot 160MHz. In het geval van Wi-Fi 5 op de 5GHz-band passen er maximaal twee 160Mhz-kanalen. Wi-Fi 6E support nog eens drie extra kanalen in 480MHz (in Europa). In vergelijking: in de VS hebben gebruikers toegang tot 7 160MHz kanalen binnen 1200MHz.