FitXpress vs. FitController: wat kunt u het beste kiezen voor uw EnGenius netwerk?

U heeft ze misschien al eens voorbij zien komen: de FitXpress en FitController. Beide controllers zijn onderdeel van de nieuwe Fit-oplossing van EnGenius. Fit is verassend divers voor een productportfolio. Twee organisaties die de producten voeren kunnen twee totaal andere netwerken hebben. Of u de ene of de andere controller bestelt kan ook een enorm verschil maken;

FitXpress

Cloud controller

Als we FitXpress in één woord moesten omschrijven is het ‘gemak’. Of uw klant nu wel of geen IT-Afdeling heeft; FitXpress biedt de oplossing.

Eenvoud

Het enige dat gebruikers van het product hoeven te doen is de app downloaden uit de Play Store of de App store. De app helpt vervolgens met installatie. Wilt u een AP of switch toevoegen? Scan simpelweg de QR-codes aan de onderkant van de apparaten.

De FitXpress heeft ruimte om maximaal 8 seperate netwerken op te zetten en 30 apparaten te beheren. Dat lijkt misschien niet veel, maar u moet zich voorstellen dat een enkele switch of AP ook weer tientallen endpoint devices heeft.

FitController

On-premise controller

Voor complexere omgevingen is er de FitController. Misschien is er wel behoefte aan een hogere capaciteit? Heeft de klant een IT-afdeling? Of is er meer budget?

Veiligheid

De FitController is in vergelijking met de FitXpress een fysiek product. Het apparaat kan maximaal 50 seperate netwerken opzetten en 100 devices beheren. Gebruik van de FitController is iets complexer dan de FitXpress.

Een ander voordeel van de FitController, naast de hogere capaciteit, is dat het apparaat veiliger is dan de FitXpress, omdat het een on-premise oplossing is. De beheeromgeving kan alleen bereikt worden op locatie en niet van buitenaf. EnGenius biedt ook de mogelijk om 2FA in te stellen. Het is zelfs de eerste suggestie die gebruikers krijgen wanneer ze de controller voor het eerst openen.

Welke controller is het beste voor uw situatie?

  • Heeft uw klant een kleine tot middelgrote organisatie (MKB)?

    Nee = FitController / Ja = Ga naar de volgende vraag

  • Heeft uw klant een IT-afdeling en/ of kennis van- en tijd voor netwerkbeheer?

    Ja = FitController / Nee = FitXpress

De werkelijke situatie is natuurlijk altijd een stuk complexer. Kom met ons in contact voor vrijblijvend advies voor uw vraagstuk. U kunt mailen naar sales@alcadis.nl of bellen naar 030 – 65 85 125.