4 verrassende ontwikkelingen van Alcatel-Lucent Enterprise die u kunt verwachten in 2023

Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) gaat vol inzetten op automatisering in 2023. Dat kondigde het merk recent aan op hun jaarlijkse partnerevent, Connex. Een autonomous network van ALE zal bestaan uit verschillende oplossingen, van de OmniVista Network Advisor tot Asset Tracking tot Wi-Fi 7. Wij vertellen u alles wat u moet weten om voorbereid aan de slag te gaan.

1. SPB wordt nóg belangrijker

De ambitie om meer te gaan doen met automatisering is niet nieuw. Zo hebben veel apparaten van ALE al Shortest Path Bridging (SPB). Een technologie die de creatie en configuratie van netwerken een stuk eenvoudiger – al dan niet automatisch – maakt. In 2023 wordt verder gewerkt aan schaalbaarheid en veiligheid. SPB krijgt daarnaast ondersteuning voor Layer 2 MPLS (VPLS).

2. De volgende Wi-Fi generatie komt eraan

Ook aan de hardware kant zit ALE niet stil. In ieder geval twee nieuwe OmniSwitch-versies verschijnen dit jaar: de OmniSwitch 6750M en de OmniSwitch 9912. Deze laatste is ontworpen speciaal voor campussen en datacenters. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie over de producten.

Máár de elephant in the room is natuurlijk Wi-Fi 7. De eerste Wi-Fi 7 AP’s van ALE zijn er op zijn vroegst het einde van het jaar. Tot die tijd wordt het portfolio verder aangevuld met Wi-Fi 6E producten. U heeft bij aankoop van deze generatie, net als bij Wi-Fi 7, toegang tot de 6-GHz frequentieband. Deze is significant sneller dan 2.4 en- 5 GHz. Het is daarom de perfecte, korte termijn keuze voor iedereen die op zoek is naar een toekomstbestendige oplossing.

3. Het OmniVista portfolio wordt uitgebreid

Naast de al bestaande cloudoplossing OmniVista Cirrus is er nu ook de OmniVista Network Advisor. Deze virtual assistent monitort netwerken met AI en ML 24/7 op netwerk en- veiligheidsproblemen. De verzamelde gegevens vereenvoudigen troubleshooting. Het product is beschikbaar voor zowel de computer als mobiele telefoon. Meer informatie? ALE heeft een handige datasheet (in het Engels) over de software geschreven.

4. Asset Tracking krijgt API-support

In de aankomende maanden krijgt Asset Tracking (bredere) API-support, waaronder third party API. Eén van deze API’s is Milestone, een video management system. Deze software stelt gebruikers in staat om een netwerk met beveiligingscamera’s automatisch te troubleshooten. Zeer handig! Voorheen moest er dan immers iemand fysiek de camera’s aflopen. Bekijk ons artikel voor meer informatie over Asset Tracking.

Blijf up-to-date!

Een vol jaar! Wilt u als eerste profiteren van deze ontwikkelingen? Bij Alcadis staan we klaar om u als eerste te voorzien van de nieuwste informatie en apparaten. Meld u bijvoorbeeld aan voor onze merkupdates. Deze handige mailings worden alleen uitgestuurd wanneer er iets belangrijks te melden is. U kunt voor vragen natuurlijk ook contact met ons zoeken via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.