Verlicht nu de werkdruk in de zorg met Asset Tracking

Recent gingen we dieper in op de nieuwste update van Asset Tracking. Deze mobiele app van Alcatel-Lucent Enterprise krijgt een steeds prominentere plek in het portfolio van het merk. Toch merken wij dat veel partners nog niet bekend zijn met de unieke oplossing, terwijl de tool juist een nuttige toevoeging is voor veel ALE-netwerken. Bijvoorbeeld in de zorg. Ontdek nu de mogelijkheden in deze branche.

Kort gezegd: Asset Tracking is een app die gebruikers inzicht geeft in hun netwerk. Deze inzichten worden verzameld aan de hand van GPS, BLE en RFID. Wanneer u de tool gebruikt ziet u onder andere wie op het netwerk zit, waar verbonden apparaten zich bevinden en hoe vaak apparaten worden verplaatst.

Altijd en overal overzicht

De app kan in de zorg gebruikt worden om in real-time de locatie van apparaten, voorwerpen en mensen in kaart te brengen. Zolang ze een signaal uitzenden – een simpele BLE-tag voldoet al – kunnen ze gevonden worden. Deze gegevens kunnen gebruikt worden om te bepalen of een apparaat beschikbaar is (rolstoelen, infuuspompen) of om de locatie van patiënten te zien. Handig om te weten voor degenen die de neiging hebben om rond te lopen.

Onderdeel van de nieuwe update van Asset Tracking is de optie om automatische push-meldingen te sturen wanneer een bepaalde actie plaats vindt. Deze ‘alert-button’ is volledig programmeerbaar. Zo kan ingesteld worden dat een melding naar medewerkers wordt uitgestuurd wanneer een patiënt of apparaat een bepaald gebied verlaat. De diefstal van apparaten wordt dankzij deze inzichten flink verminderd.

Hoe kunt u ook profiteren van Asset Tracking?

Vrij simpel! De app is nu beschikbaar om te downloaden. Het enige dat u verder nodig heeft is een ALE-netwerk. Interesse? Alcadis heeft nog verschillende producten van het merk op voorraad. Bekijk de mogelijkheden op onze webshop of kom in contact met onze Salesafdeling via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125. Meer informatie over Asset Tracking in de zorg? Download nu de whitepaper van het merk.