Bekijk de resultaten van de Gartner Magic Quadrant 2021

De Gartner Magic Quadrant 2021 is bekend! Dit model benoemt de meest toonaangevende bedrijven in de IT-markt. We zijn er zeer trots dat drie van onze vendoren, TP-Link, Alcatel Lucent Enterprise (ALE) en Commscope RUCKUS, zijn opgenomen in de ‘Enterprise Wired and Wireless LAN Infrastructure’-categorie als belangrijke niche spelers.

Gartner hanteerde dit jaar nieuwe criteria. Om als leverancier onderdeel te zijn van het model moest voor ten minste vier van de vijf geografische regio’s referentieklanten benoemd kunnen worden. Samen met de eis dat leveranciers “niet meer dan 55% van de omzet in een land in een enkele regio mogen generen”, illustreert het dat organisaties die de hele wereld bedienen belangrijk zijn in de markt anno 2021.

TP-Link

Over TP-Link benoemt Gartner dat het merk een schaalbare en prijs-aantrekkelijke netwerkbeheeroplossing in de vorm van Omada SDN aanbiedt. TP-Link wordt verder geprezen om zijn flexibele beheerarchitectuur. Naast de eerder genoemde cloud-based controller heeft het merk namelijk ook een gratis, VM-based- en een hardware WLAN controller in haar assortiment. De agressieve prijsstrategie die TP-Link voert krijgen ook veel lof.

In een reactie op de resultaten vertelt Pingji Li, GM van de afdeling Network Business bij TP-Link, bij ITchannelPRO: “de voortdurende vermelding in het Magic Quadrant is een bevestiging van onze toewijding om grote en kleine bedrijven gelijke kansen te bieden bij het opzetten van netwerken die hen veilig en verbonden houden. Onze dank gaat uit naar ons R&D-team en naar al onze partners en klanten”.

Alcatel Lucent Enterprise

De organisatie positioneert zichzelf goed tussen haar concurrenten met haar branche-specifieke expertise, volgens Gartner. Een product dat in het bijzonder wordt benoemd in het rapport is OmniVista Cirrus. Deze network management solution biedt netwerk beheer als SaaS-aanbod, breder gericht op het vereenvoudigen van netwerk bevoorrading voor het MKB. ALE’s Intelligent Fabric-technologie wordt ook geprezen om de eenvoud die het biedt.

Commscope RUCKUS

Ruckus Analytics krijgt veel lof in de Gartner Magic Quadrant voor het goed gebruik van AI en ML om de eindgebruiker te voorzien van probleem-detectie. Bekijk ook een eerder artikel waarin wij benoemen waarom u het beste voor deze software kunt kiezen. In het rapport wordt verder het krachtige wired & wireless portfolio van Commscope geprezen, dat bestaat uit verschillende Wi-Fi 5 en Wi-Fi 6 access points en de welbekende ICX switches.

Wilt u meer informatie over deze drie merken? Onze experts staan voor u klaar. Neem contact met ze op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.