Japanse luchthaven voorziet reizigers van Wi-Fi met Ruckus Wireless

ZoneFlex

Het Japanse Kansai International Airport (KIA) heeft gekozen voor de ZoneFlex technologie van Ruckus Wireless voor het aanbieden van gratis Wi-Fi als een dienst aan internationale reizigers.

De luchthaven bestaat uit aankomst- en vertrekhallen, winkels en boarding gates. Het netwerk moet ondersteuning geven aan 50.000 mensen per dag waarbij er rekening moet worden gehouden met 700 tot 800 gelijktijdige gebruikers.

De keuze voor Ruckus Wireless

Om deze high-density omgeving te kunnen voorzien van Wi-Fi werden verschillende merken afgewogen tegen elkaar. De producten van Ruckus Wireless zijn in staat om dezelfde dekking te leveren met 30% minder access points en bieden ondersteuning aan meerdere gelijktijdige gebruikers.

Inrichting netwerk

Voor de inrichting van het netwerk zijn er 100 Ruckus ZoneFlex dual-band indoor access points geplaatst die centraal beheerd worden door 2 ZoneDirector 3000 Smart Wireless LAN (WLAN) controllers.

KIA wil in de toekomst het netwerk gaan gebruiken om mobiele apparaten en tablets die momenteel gebruikt worden op de luchthaven aan te sluiten op de bestaande operationele systemen om interne bedrijfsvoering mogelijk te maken.

Lees hier het gehele artikel →