Mercure Hotel Nijmegen Centre kiest voor Ruckus om de beste hotelervaring te bieden

In Mercure Hotel Nijmegen Centre kunnen gasten nu gebruik maken van een uitstekende Wi-Fi verbinding door een compleet nieuw geïmplementeerd Wi-Fi netwerk. Het hotel heeft SBIT aangewezen als hun IT partner en met gebruik van de producten van Ruckus kunnen alle gasten nu zorgeloos gebruik maken van een betrouwbaar en gratis Wi-Fi netwerk.

Mercure Hotel Nijmegen Centre is in oktober 2015 overgenomen door Event Hotels. Event Hotels beschikt in 3 landen over 60 hotels waarvan er 11 in Nederland gevestigd zijn. Voor SBit is Mercure Hotel Nijmegen Centre niet het eerste hotel welke zij voorzien van een betrouwbaar Smart Wi-Fi netwerk met de producten van Ruckus Wireless. SBIT voorziet in totaal 10 Event Hotels van een betrouwbaar Ruckus Wi-Fi netwerk.

Uitdagingen

Met de overname besloot het hotel het gehele netwerk op de schop te leggen. Uitdagingen waren de slechte dekking van het verouderde netwerk herstellen, de toename van het aantal mobiele apparaten die gasten meenemen en de constructie van het pand wat zorgt voor interferentie. Voorheen konden hotelgasten een voucher krijgen waarmee zij tegen vergoeding toegang konden krijgen tot het Wi-Fi netwerk. Dit is niet meer van deze tijd en ook een gratis hotspot kon gasten niet voorzien van een goede verbinding. Alle hotelgasten kunnen nu kosteloos gebruik maken van het Wi-Fi netwerk.

De keuze voor Ruckus

De producten van Ruckus hebben een krachtig zendvermogen, beschikken over band steering functionaliteit en zijn in staat veel gelijktijdige gebruikers te ondersteunen. Het netwerk van de hotels is ingericht met 59 ZoneFlex R300 access points. Dit dual-band access point is in staat om 256 gebruikers per access point te ondersteunen. Voor een centraal beheer is de SmartZone 100 op locatie geplaatst welke eenvoudig geïntegreerd kan worden in het netwerk.

Van alle gemakken voorzien

Eerder was het zo dat hotelgasten die geen goede Wi-Fi konden gebruiken, geneigd waren uit te checken. Dankzij het nieuwe netwerk kan Mercure Hotel Nijmegen Centre nu een uitstekend netwerk aan hun gasten aanbieden. Ook is er de mogelijkheid een beveiligd netwerk aan te vragen via SBIT waardoor gasten als het ware een VIP behandeling kunnen krijgen door middel van het Wi-Fi netwerk. Het gebruik van de Wi-Fi diensten is na verbetering door de apparatuur van Ruckus aanzienlijk verbeterd en de hotelketen kan nu de beste hotelervaring leveren aan hun hotelgasten.

Bekijk het huidige portfolio van Ruckus op onze webshop →