Een modern tijdperk voor zorgorganisatie DSV dankzij de producten van Ruckus

Zorgorganisatie DSV heeft de stap gemaakt naar de totale automatisering van hun organisatie. Dankzij de producten van Ruckus, die centraal beheerd worden via het datacenter van BMP Datapartners, beschikt DSV nu over één centrale oplossing waar alle systemen op werken.

2001, de tijd dat een organisatie maar beschikte over vijf computers in de hele organisatie. De tijd waarbij notities op velletjes werden geschreven en informatie werd opgeslagen op floppydisks. Inmiddels is dit wel even anders. DSV heeft de slag gemaakt om alles te automatiseren en de technologie een steeds belangrijker onderdeel te laten zijn van de totale bedrijfsvoering.

Uitdagingen

  • Alle systemen over één netwerk laten lopen
  • Beveiligd netwerk
  • Betrouwbaar signaal versturen naar alle apparaten

Oplossingen

  • Centraal beheer via het datacenter van BMP Datapartners
  • Ruckus Wi-Fi
  • BeamFlex technologie

De transitie naar een modern tijdperk

Het hoofdkantoor van DSV beschikt nu over moderne computers waarbij alle informatie centraal beheerd wordt via het datacenter van BMP Datapartners. Hierbij is het aller belangrijkste dat de gegevens goed beveiligd zijn. De medewerkers van DSV | werken met mobiele apparaten als smartphones en tablets waarop de informatie over de cliënten uit het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) wordt geraadpleegd en gedeeld met collega’s, cliënten en familieleden. Het kan hierbij niet gebeuren dat deze gegevens naar buiten lekken, of dat de verzorgers niet bij de ECD’s kunnen doordat het netwerk traag is of zelfs niet beschikbaar is.

Alles over één netwerk

Naast alle apparaten die over het netwerk draaien, lopen de telefonie en alarmsystemen in de huizen en kantoren ook via de infrastructuur van BMP. Binnen de pas vernieuwde huizen in Rijnsburg en Lisse en de tijdelijke opnamekamers in Parlevliet liggen zogeheten drukgevoelige vloeren die registreren als iemand ’s nachts uit bed stapt. Bovendien gaat dan op de vloer de verlichting branden zodat iemand zonder te struikelen zijn weg naar het toilet vindt. En mocht er iemand vallen, dan wordt dat ook door deze intelligente vloer waargenomen. Dit alles wordt beheerd door het netwerk.

Om al deze activiteiten te ondersteunen is er een state-of-art betrouwbaar netwerk nodig. Dankzij de intelligente producten van Ruckus kunnen alle systemen, zonder enige problemen, over het netwerk lopen. De Ruckus Access Points zorgen voor een stabiele, beveiligde en betrouwbare verbinding.

De juiste partij

De automatisering binnen DSV is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Dankzij de nauwe samenwerking met BMP Datapartners beschikt DSV nu over een betrouwbare oplossing. De samenwerking tussen de twee partijen is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. De verbondenheid is hierdoor groot. Er is wederzijds begrip voor elkaar en vertrouwen. Dit is belangrijk aangezien er met privacygevoelige data wordt gewerkt, die goed beveiligd moet zijn. De gehele inrichten van het netwerk is uitgevoerd door BMP Datapartners.

DSV Ruckus BMP Case

Inrichting van het netwerk

Om alle verzorgenden van een betrouwbare netwerkverbinding te kunnen voorzien zijn er in totaal 198 access points geplaatst. Dankzij de gepatenteerde BeamFlex technologie die geïntegreerd is in de apparatuur wordt er altijd het meest optimale pad richting de gebruikers verzonden. Wat resulteert op een betrouwbare en stabiele verbinding.

Voor het beheer van de access points is er gekozen om gebruik te maken voor twee SmartZone WLAN Controllers. Dit om ervoor te zorgen dat wanneer er één controller uitvalt de andere controller het direct kan overnemen. Het kan namelijk niet dat alle systemen niet meer werken doordat het netwerk niet meer functioneert.

De toekomst van het netwerk

“Wij zijn een van de modernste zorgorganisaties van Europa,” vertelt directeur Herbrink. Inmiddels kunnen de verzorgers al zien wat er met de cliënten gebeurt. In de toekomst is het zelfs mogelijk om op afstand de hartslag, de ademhaling en de temperatuur te meten. Hierdoor kan DSV haar cliënten comfort en zorg op maat bieden, 24 uur per dage, 7 dagen per week.

DSV Ruckus BMP 2

Bent u als reseller actief in de zorgsector en heeft u een project waar u zelf niet helemaal uitkomt?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij denken graag met u mee over de juiste producten voor uw project. Misschien realiseren we dan over een tijdje samen net zo’n mooie referentiecase als dit project bij DSV.