Van een goed presterend netwerk naar een uitstekend presterend netwerk

Case Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond | Mooren Productief | Ruckus

Alcadis ondersteund u niet alleen bij het implementeren van een geheel nieuw netwerk, ook in het upgraden van een verouderd netwerk zijn wij expert. Voor het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam hebben wij in samenwerking met onze partner het bestaande netwerk geüpgraded naar de nieuwste Wi-Fi technologie. Er is hiervoor gekozen om bezoekers altijd te kunnen voorzien van een hoogwaardige Wi-Fi verbinding.

Uitdagingen

  • Seamless het netwerk te vervangen
  • Snelle Wi-Fi verbinding aanbieden

Oplossingen

  • Access points één voor één vervangen en configureren
  • Upgrade naar de nieuwste Wi-Fi standaard

Het bestaande netwerk bood ondersteuning aan bezoekers, medewerkers, technisch personeel en het kassasysteem. Om deze groepen te onderscheiden gebruikt de Brakke Grond zes aparte SSID’s. Hiervoor is er één openbaar SSID beschikbaar voor de bezoekers, twee beveiligde SSID’s die gebruikt worden door kunstenaars voor hun expositie en de andere SSID’sijn ingericht voor het personeel en kassasysteem. Hiermee geven zij exclusiviteit en voldoende doorvoersnelheden die zorgen voor een betere ervaring tijdens het bezoek aan het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.

Het netwerk heeft de afgelopen jaren aangetoond goed te functioneren in zowel rustige als drukkere periodes maar beschikt inmiddels over oudere apparatuur. Met de introductie van de nieuwe Wi-Fi standaard zag het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond een kans om het netwerk te vernieuwen naar deze technologie die vele mogelijkheden biedt. Zij willen hiermee de doorvoersnelheden verhogen en zo bezoekers een zeer snelle Wi-Fi verbinding bieden.

Seamless het netwerk vervangen

Om een gedegen advies over de te kiezen hardware en de inrichting van het netwerk te kunnen geven, is het cruciaal om eerst de locatie en de wensen van het netwerk inzichtelijk te maken middels een site survey. Uit de rapportage die wij voor onze partner hebben gemaakt is naar voren gekomen dat door de hogere snelheden die de nieuwste Wi-Fi standaard biedt, er minder access points konden worden geplaatst voor het voldoen aan de gewenste dekking en doorvoersnelheden.

Eén van de grootste uitdagingen bij de migratie van het nieuwe netwerk, was om het huidige netwerk te vervangen terwijl er bezoekers aanwezig waren. Om ervoor te zorgen dat de bezoekers hun Wi-Fi verbinding niet verloren, zijn de nieuwe access points op de juiste plaatsen opgehangen waarna deze één voor één geconfigureerd en vervangen werden. Dit stelde het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in staat om het netwerk te vervangen zonder dat iemand het door had.

Eigenschappen van het nieuwe netwerk

Voor de realisatie van het nieuwe netwerk is er gebruik gemaakt van high-end RUCKUS indoor access points. Deze access points maken het mogelijk om gelijktijdige transmissies van meerdere client-streams naar verschillende apparaten op dezelfde frequentie te sturen. Deze functie genaamd multi-user multiple input/ multiple output (MU-MIMO) zorgt voor een zeer hoge capaciteit van het netwerk.

De access points bieden ondersteuning aan 500 gelijktijdige gebruikers en is geïntegreerd met de BeamFlex+ adaptive antenne technologie. BeamFlex+ creëert altijd het ideale pad richting de gebruikers. Hierdoor wordt het signaal, bereik en doorvoersnelheid gemaximaliseerd.

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond | Mooren Productief | Ruckus case

Heeft u ook een netwerkproject in de culturele sector?

Neem dan vrijblijvend contact met onze netwerkspecialisten op. Wij hebben uitgebreide ervaring met het opleveren van netwerken in de culturele sector. Hierdoor kunnen wij u uitgebreid adviseren, zowel over de juiste producten als inrichting van uw netwerk. Wie weet leveren wij dan binnenkort net zo’n mooi netwerkproject op!