Allinco Systems biedt Van der Valk Hotels Ruckus Wi-Fi via Wireless as a Service (WaaS)

Via Wireless as a Service (WaaS) voorziet Allinco Systems klanten van een betrouwbare en flexibele Wi-Fi dienst. Hierbij maakt men gebruik van de Wi-Fi producten van Ruckus  om de hoogste kwaliteit Wi-Fi te leveren. Veel ondernemingen hebben reeds voor Wireless as a Service gekozen, zo ook Van der Valk Hotels en Restaurants.

Uitdagingen

 • Meerdere locaties kunnen beheren
 • Piekmoment vragen om voldoende capaciteit
 • Automatisch overschakelen tussen verschillende access points
 • Besparen op bekabeling

Oplossingen

 • Centraal beheer van meerdere netwerken (op afstand)
 • Schaalbaar platform (pay-if-you-grow)
 • BeamFlex+ voor goede Wi-Fi performance
 • Seamless Roaming

Producten

 • Ruckus Virtual SmartZone platform
 • Wall-mounted access points van Ruckus speciaal ontworpen voor de hospitality sector
 • High-performance Ruckus indoor access points
 • High-end outdoor access points van Ruckus

In 2015 liep voor veel Van der Valk Hotels het contract met hun huidige Wi-Fi leverancier af. Een goed moment om de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van Wi-Fi onder de loep te nemen. De kwaliteit van de Wi-Fi dienst stond hierbij voorop. De hotels hebben klantbeleving hoog in het vaandel staan en willen hun gasten ook op het gebied van Wi-Fi de best mogelijke ervaring bieden. Een goede Wi-Fi verbinding speelt bij hotels een steeds belangrijkere rol. De aanwezigheid van Wi-Fi is doorslaggevend voor gasten om voor een hotel te kiezen. Daarnaast worden de hotels ook veel gebruikt als evenementenlocatie voor congressen en vergaderingen waarbij een betrouwbare Wi-Fi verbinding essentieel is.

In hun zoektocht kwamen de hotels uit bij Allinco Systems uit Breda. Als gecertificeerd partner van Ruckus Wireless zijn zij gespecialiseerd in het ontwerpen en onderhouden van WLAN-infrastructuren. Dankzij hun kennis van Wi-Fi, succesvolle referenties en de kracht van hun WaaS-concept hebben de hotels voor Allinco Systems gekozen. In een tijdsbestek van zes weken heeft men meer dan 700 access points in verschillende hotels geïnstalleerd om deze allemaal te voorzien van een betrouwbaar Wi-Fi netwerk.

Wireless as a Service (WaaS)

Met WaaS profiteren klanten van een flexibele en schaalbare Wi-Fi dienst zonder dat zij hiervoor grote investeringen moeten doen. Men neemt een maandelijkse dienst af bij Allinco Systems, waarmee zij voorzien worden van alle benodigde hardware, software en ondersteunende services voor een stabiel Wi-Fi netwerk. De klant kan hierbij zelf bepalen hoe groot het Wi-Fi netwerk wordt omdat deze dienst op basis van access points wordt afgenomen. De klant profiteert hierbij van de flexibiliteit van deze dienst omdat deze, indien gewenst, eenvoudig opgeschaald kan worden.

Naast schaalbaarheid en flexibiliteit van WaaS zijn de klanten ook verzekerd van een kwalitatief goede Wi-Fi dienst. Deze kwaliteit wordt geboden dankzij het gebruik van professionele producten en services van Allinco Systems. Zo maakt men gebruik van deWi-Fi producten van Ruckus . Het geheim van de krachtige prestaties van Ruckus zit in hun gepatenteerde adaptieve antennetechnologie, waarmee het signaal continu automatisch het beste pad kiest om een gebruiker te bedienen. Dit zorgt voor een stabiele verbinding, ook wanneer het netwerk zwaar belast wordt door meerdere gelijktijdige gebruikers. Als gecertificeerd partner van Ruckus heeft Allinco Systems alle kennis in huis om het Wi-Fi netwerk te ontwerpen, installeren en onderhouden.

Het 10 stappenplan van Allinco Systems

Allinco Systems werkt met een 10-stappenplan om haar klanten te begeleiden naar de beste Wi-Fi oplossing. Door middel van Wi-Fi metingen op locatie wordt bepaald hoe een maximale dekking wordt behaald.

 1. Kennismakinggesprek en/of probleemanalyse
 2. Uitvoeren uitgebreide site survey en opstellen meetrapport
 3. Bespreken meetrapport en advisering om tot gewenste situatie te komen
 4. Offerte- en opdrachttraject
 5. Implementatie van nieuwe infrastructuur en Wi-Fi netwerk
 6. Testen en aanpassen Wi-Fi netwerk
 7. Uitleg en instructie van uw Wi-Fi netwerk
 8. Oplevering
 9. Ingebruikname Wi-Fi netwerk
 10. Start service en support.
Case Allinco Systems - Van der Valk Breukelen & Beveren | Ruckus

Overal Wi-Fi in Hotel Breukelen

Van der Valk Hotel Breukelen had de wens voor een stabiel en dekkend Wi-Fi netwerk voor gasten en het personeel. De gasten zitten voornamelijk in de zalen, de brasserie en het restaurant en willen hier vaak met vele devices tegelijkertijd gebruik maken van Wi-Fi. Meer dan 200 gebruikers op het netwerk is hier geen uitzondering en helaas kon het voormalige Wi-Fi netwerk hier niet voldoende in voorzien. Ook was er op het buitenterras te weinig tot geen dekking. Het hotel heeft met WaaS van Allinco Systems een perfecte oplossing gevonden.

Allinco Systems heeft in het hotel 72 high-performance indoor access points van Ruckus geplaatst. Hiermee is men overal in het hotel en op het terras voorzien van een stabiele Wi-Fi verbinding. Doordat Allinco Systems het netwerk op afstand beheerd is men ervan verzekerd dat het netwerk altijd optimaal presteert. Zo kan men bijvoorbeeld de bandbreedte per acces point toewijzen, wanneer er bepaalde zalen zijn die meer data nodig hebben.

Wi-Fi voor Van der Valk Beveren

Hotel van der Valk Beveren in België beschikt over drie verdiepingen met kamers, suites, restaurant en diverse zalen. In de hotelkamers en de kleine zalen zijn in totaal 25 Ruckus indoor access points geplaatst. In de zes grote zalen is er gekozen voor een Ruckus access point met een hogere cappaciteit en doorvoersnelheid. In deze zalen komen meer gebruikers waardoor hier meer capaciteit nodig is. De negen luxe suites zijn allemaal voorzien van een Ruckus wall-mounted access points speciaal ontworpen voor de hospitality sector. Deze access points biedt niet alleen Wi-Fi toegang, maar beschikt ook over meedere ethernetpoorten waarmee de televisies verbonden zijn.

Ook heeft Hotel van der Valk Beveren gekozen voor de Hospitality Gateway oplossing van Allinco Systems. Dit systeem zorgt ervoor dat gasten eenvoudig en veilig kunnen inloggen, waarmee het hotel voldoet aan de Belgische wettelijke eisen. De Hospitality Gateway oplossing maakt het mogelijk om een aantrekkelijk vormgegeven landingspagina te tonen bij het inloggen en biedt verschillende mogelijkheden om gasten te laten betalen voor
Wi-Fi toegang.

Beheer van het netwerk

Allinco Systems levert met WaaS een complete Wi-Fi dienst. Klanten worden hierdoor ontlast en zijn verzekerd van een kwalitatief goede Wi-Fi verbinding. Allinco Systems heeft op afstand toegang tot het netwerk, waardoor men de prestaties van het netwerk en het gedrag van gebruikers monitoren én beheren. Daarnaast is het voor de netwerkengineers mogelijk om eventuele storingen op het netwerk te detecteren en problemen in de meeste gevallen direct op te lossen.

Voor het beheer wordt gebruik gemaakt van het Ruckus SmartZone Software Platform. Vanuit deze software verkrijgt men een overzichtelijke interface waarin men alle gekoppelde access points en gebruikers op het netwerk kunnen beheren.

Case Van der Valk Beveren - Allinco | Ruckus

Advies nodig voor uw eigen netwerkproject?

Heeft u een project waar u zelf niet helemaal uitkomt? Neem dan vrijblijvend contact op met de netwerkexperts van Alcadis. Dankzij onze uitgebreide ervaring en technische kennis kunnen wij u niet alleen adviseren over de juiste producten, maar ook over de inrichting van uw netwerk. Wie weet leveren wij dan over een aantal maanden net zo’n mooi project op als dit netwerk bij Van der Valk Breukelen en Beveren!