Restaurant, bar én club Supperclub in Amsterdam voorzien van Ruckus Wi-Fi

Supperclub banner met Commscope Ruckus logo

Supperclub in Amsterdam heeft ervoor gekozen haar gasten te voorzien van Wi-Fi. Maandelijks komen er zo’n 3000 bezoekers die dankzij dit netwerk verbonden zijn en hun ervaringen kunnen delen op social media. Het netwerk is gerealiseerd door QWI Engineering, dat hierbij gebruik heeft gemaakt van de Wi-Fi apparatuur van Ruckus.

Supperclub 2.0 is een restaurant en discotheek in Amsterdam. Omdat het publiek tegenwoordig verwacht altijd en overal gebruik te kunnen maken van Wi-Fi, heeft Supperclub ervoor gekozen om hun bezoekers in deze vraag te voorzien. Hiermee kan de club niet alleen het dinerende en dansende publiek bedienen, maar maakt het de locatie overdags ook aantrekkelijker als evenementenlocatie voor zakelijke meetings en productpresentaties. Naast tevreden gasten heeft het bieden van Wi-Fi nog een bijkomend voordeel. Doordat veel bezoekers updates en foto’s over het restaurant/ de discotheek op social media delen verkrijgt de Supperclub veel naamsbekendheid.

Voor de realisatie van het Wi-Fi netwerk is Supperclub geadviseerd door het IT bedrijf waar zij destijds mee samenwerkte om de kennis te gebruiken van QWI Engineering. Doordat QWI Engineering gebruik maakt van de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless was het geen enkel probleem om alle bezoekers te voorzien van Wi-Fi, zowel ‘s avonds als overdags.

Uitdagingen

  • Voldoende dekking en doorvoersnelheden bieden
  • Meerdere gelijktijdige gebruikers kunnen ondersteunen

Oplossingen

  • Diverse metingen vooraf uitgevoerd
  • BeamFlex Adaptive antenna technology

Hardware

  • 7 high-end Ruckus indoor access points
  • ZoneDirector WLAN Controller
Casestudy Supperclub | Ruckus | QWi Engineering

Technisch ontwerp

Om het netwerk met de juiste producten te kunnen inrichten heeft QWI Engineering vooraf diverse metingen uitgevoerd met behulp van de Chanalyzer software van MetaGeek en VisiWave. Met deze visualisatietools kunnen eenvoudig storingsbronnen in kaart worden gebracht zodat de beste Wi-Fi performance kan worden aangeboden. Na aanleiding van de metingen heeft QWI Engineering een technisch ontwerp gemaakt en vervolgens na goedkeuring hiervan kon de installatie van het netwerk worden uitgevoerd.

De installatie van het Wi-Fi netwerk is gebeurd tijdens de verbouwing. Tijdens deze verbouwing kwam het voor dat er 75 man tegelijkertijd aan het werk waren. Het was een uitdaging om tijdens deze drukte het netwerk te installeren. Ondanks alle hectiek wist QWI Engineering het netwerk op tijd te installeren.

Inrichting netwerk

Voor de inrichting van het netwerk is er gebruik gemaakt van high-end indoor access points van Ruckus. Er zijn in totaal 7 Ruckus access points ingezet, 2 op de begaande grond, 1 op het balkon en 3 in de discotheek. Bovendien is om het bereik te vergroten ook een access point bij de ingang opgehangen. In tegenstelling tot andere access points, maken de access points van Ruckus gebruik van de BeamFlex adaptive antenne technologie waarmee automatisch de interferentie wordt verzacht om consistente en betrouwbare prestaties te leveren. Om het gehele netwerk aan te sturen heeft QWI Engineering de ZoneDirector WLAN controller ingezet.

Het netwerk is opgebouwd uit twee SSID’s, één voor de gasten en één voor het kantoor en kassasysteem. Hiermee worden beide netwerken van elkaar gescheiden wat ervoor zorgt dat er voldoende capaciteit voor beide SSID’s is en daarnaast is hiervoor gekozen omwille van de veiligheid om beide netwerken van elkaar te scheiden.

Het nieuwe Wi-Fi netwerk van Supperclub is sinds de opening actief en heeft inmiddels al aangetoond goed te kunnen functioneren zowel gedurende dag als in de avond om alle bezoekers te voorzien van Wi-Fi. Supperclub verwacht met het nieuwe netwerk de bezoekerservaring de komende jaren sterk te kunnen verbeteren.

Supperclub | Ruckus | QWi Engineering case

Neem vrijblijvend contact op!

Wilt u ook een goedwerkend netwerk opleveren in de hospitality sector? Onze netwerkexperts helpen u graag! Wij hebben uitgebreide ervaring met het opleveren van netwerken binnen de hospitality en kunnen u niet alleen adviseren over de juiste producten maar zelfs over de inrichting van uw netwerk. Neem dan ook vrijblijvend contact met ons op en wie weet leveren wij binnenkort net zo’n mooi netwerk voor u op!