RUCKUS uitermate geschikt voor een tijdelijk Smart Wi-Fi Netwerk

Case Techbase | Gidpro | Ruckus

Alcadis biedt meer dan alleen vaste Wi-Fi netwerken. In 2015 hebben wij samen met onze partner voor TechBase, het techniekevent van Defensie, een tijdelijk Wi-Fi netwerk aangelegd. Tijdens het evenement hebben meer dan 15.000 bezoekers toegang gekregen tot Wi-Fi dankzij een stabiel tijdelijk RUCKUS Wi-Fi netwerk.

Uitdagingen

  • Veel gelijktijdige gebruikers
  • Groot evenemententerrein
  • Veel storingsbronnen
  • Authenticatie

Oplossingen

  • De nieuwste Wi-Fi standaard
  • BeamFlex+
  • Customized captive portal

TechBase is een evenement dat georganiseerd wordt door Defensie voor mensen met interesse in techniek. Het evenement speelt een belangrijke rol in de ‘Werken bij Defensie’ campagne en laat mensen kennis maken met Defensie en hoe hun technieken wereldwijd ingezet worden voor vrede en veiligheid. Defensie wil dat de bezoekers toegang tot internet hebben met name zodat men ook via social media mee kan communiceren over dit evenement.

Voor het realiseren van een tijdelijk netwerk met een grote capaciteit is gekozen voor een RUCKUS netwerk. Het merk is uitermate geschikt voor dit project door de gepatenteerde antennetechnologie die zij in hun AP’s hebben verwerkt. Deze technologie zorgt voor een intelligent Wi-Fi signaal dat zich automatisch aanpast aan de locatie van de gebruiker, zodat de verbinding zich optimaal verdeeld over een ruimte.

Het merk onderscheidt zich door zijn innovatieve technologieën voor een betrouwbare verbinding; altijd en overal. Hiernaast is een netwerk van RUCKUS eenvoudig te installeren en beheren voor het IT-personeel én eenvoudig te gebruiken door de eindgebruikers.

Tijdelijk Wi-Fi netwerk

Tijdens TechBase zorgde de aanwezigheid van staal voor een uitdaging. Dit omdat het Wi-Fi signaal hierdoor weerkaatst wordt en hierdoor gaat interfereren. Met RUCKUS Wi-Fi wordt hier een oplossing voor geboden. Gasten ervaren een stabiele verbinding dankzij de BeamFlex technologie van RUCKUS waarmee het Wi-Fi signaal intelligent het beste pad kiest  om de gebruikers te verbinden.

De access points worden hiernaast centraal beheerd vanuit de virtual SmartZone (vSZ) WLAN controller, waarmee de tijd voor installatie en beheer verkort kan worden. Ook kan men hierdoor alle gebruikers centraal beheren. Dankzij de vSZ WLAN controller kunnen de gebruikers ongehinderd overschakelen tussen access points wanneer zij zich over het terrein bewegen.

Techbase | Gidpro | Ruckus Case
Techbase | Gidpro | Ruckus Casestudy

Landingspagina

U heeft het vast vaker voorbij zien komen, een portal voordat er toegang verleend wordt tot een openbaar netwerk. Maar wist u ook dat Alcadis u kan ondersteunen met het implementeren van deze techniek?

Op TechBase kregen bezoekers wanneer zij verbinding maakte met het Wi-Fi netwerk een landingspagina te zien met meer informatie over het event. Hier moest eerst een e-mailadres achtergelaten worden voordat er toegang verleend wordt tot het internet. Wanneer de bezoeker toegang krijgt wordt hij gelijk doorgestuurd naar de website van TechBase. Deze portal is gekoppeld aan een radius-server waarmee gebruikers geauthentiseerd en de e-mailadressen opgeslagen worden.

Ook een tijdelijk Wi-Fi netwerk afleveren?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Onze netwerkexperts hebben uitgebreide kennis en ervaring met tijdelijk Wi-Fi netwerken. Hierdoor kunnen wij u goed adviseren over de juiste producten en indeling van uw project. Wie weet leveren wij dan binnenkort net zo’n mooi project af.