Ruckus voor Van der Valk Hotels Ara en Leiden

Van der Valk Hotels Ara en Leiden hebben gekozen voor een Wi-Fi netwerk van Ruckus. De hotels hebben gekozen voor het Wireless as a Service concept van Van Staalduinen Automatisering, waarmee zij hun gasten onbezorgd kunnen voorzien in hun vraag naar Wi-Fi.

Uitdagingen

 • Meerdere locaties kunnen beheren
 • Piekmoment vragen om voldoende capiciteit
 • Automatisch overschakelen tussen verschillende access points
 • Besparen op bekabeling

Oplossingen

 • Centraal beheer van meerdere netwerken (op afstand)
 • Schaalbaar platform (pay-if-you-grow)
 • BeamFlex+ voor goede Wi-Fi performance
 • Seamless Roaming

Producten

 • Ruckus Wireless Virtual SmartZone platform
 • Ruckus wall-mounted access points speciaal ontworpen voor de hospitality sector
 • High-end indoor access points van Ruckus
 • Geweldig presterende Ruckus outdoor access points
Casestudy Van der Valk & Leiden | Van Staalduin Automatisering | Ruckus

Van Staalduinen Automatisering is al meer dan 20 jaar een betrouwbare partner op het gebied van hotelautomatisering. Hierbij hebben zij een breed klantenbestand van hotels opgebouwd met talrijke Van der Valk Hotels in het binnen- en buitenland. Deze hotels vertrouwen op de producten en services van Van Staalduinen Automatisering voor betrouwbare connectiviteit voor hun bedrijfsvoering en hun dienstverlening naar gasten. Wi-Fi speelt hierbij een belangrijke rol. Hotelgasten verwachten overal in het hotel gebruik te kunnen maken van gratis Wi-Fi. Ook worden er steeds meer toepassingen voor hotelautomatisering ontsloten via Wi-Fi. Meer dan ooit zijn hotels dan ook afhankelijk van een betrouwbaar Wi-Fi netwerk. Om hotels hier een oplossing voor te bieden biedt Van Staalduinen Automatisering Wireless as a Service.

Wireless as a Service

Wireless as a Service gaat verder dan de aanschaf van een Wi-Fi netwerk. Met Wireless as a Service worden klanten voorzien van een Wi-Fi dienst, waarin naast de benodigde hardware componenten ook extra diensten worden aangeboden om maximale beschikbaarheid van het netwerk te garanderen. Klanten krijgen hierbij toegang tot de expertise van Van Staalduinen Automatisering op het gebied van Wi-Fi en worden hierbij volledig ontzorgd. Na de installatie wordt het Wi-Fi netwerk continu gemonitord en beheerd om het optimaal te laten presteren.

Om de hoogste kwaliteit Wi-Fi te bieden maakt Van Staalduinen Automatisering gebruik van de Ruckus Access Points. Deze producten onderscheiden zich dankzij gepatenteerde antennetechnieken in snelheid en capaciteit. Met name op locaties waar veel gebruik wordt gemaakt van het netwerk, zoals in hotels, zorgen de producten van Ruckus Wireless ervoor dat iedereen goed verbonden is en blijft. Van Staalduinen Automatisering is gecertificeerd partner van Ruckus en beschikt hierdoor over getrainde engineers met uitstekende kennis van Wi-Fi en de producten van Ruckus Wireless.

Met Wireless as a Service krijgen hotels toegang tot een betrouwbare en schaalbare Wi-Fi dienst. Men kan kiezen voor Wi-Fi in het gehele hotel, alleen in de openbare ruimtes en/of alleen op de kamers. Ook is het mogelijk om het netwerk gefaseerd uit te rollen wanneer de klant dit wenst. Meerdere hotels hebben inmiddels gekozen voor het Wireless as a Service concept van Van Staalduinen Automatisering. Hieronder vallen onder andere Hotel Ara in Zwijndrecht en Hotel Leiden, maar ook Van der Valk Hotel Düsseldorf.

Overal Wi-Fi in Hotel Ara

Hotel Ara in Zwijndrecht beschikt naast 80 kamers over faciliteiten als een groot terras, diverse vergaderzalen, zwembad en sauna en een fitnessruimte. Gasten verwachten overal in het hotel te kunnen beschikken over een snelle Wi-Fi verbinding, mede vanwege de slechte beschikbaarheid van het mobiele 3G/4G-netwerk. Om hier een goede oplossing voor te vinden, klopte Hotel Ara aan bij Van Staalduinen Automatisering.

Van der Valk & Leiden | Van Staalduin Automatisering | Ruckus Casestudy

Naast Wi-Fi voor gasten wenst het hotel ook gebruik te maken van de nieuwste oplossingen op het gebied van hotelautomatisering. Met de uitrol van het netwerk heeft men hierop ingespeeld door de bestaande IT-infra voor het publieke Wi-Fi netwerk te integreren met de IT-infra voor de bedrijfsvoering. Men heeft ongeveer 9,5 kilometer aan cat6 bekabeling uitgerold voor de verschillende toepassingen voor hotelautomatisering. Door gebruik te maken van Ruckus wall-mounted access points, die speciaal ontworpen zijn voor de hospitality sector,  heeft men in de kamers alleen een cat6-aansluiting nodig om diensten als telefonie, televisie en internet te kunnen bieden. Naast een geweldig presterend Wi-Fi verbinding, bieden deze wall-mounted access points ook genoeg ethernet-aansluitingen waarmee andere apparaten ontsloten kan worden. In Hotel Ara wordt hiermee ook het klimaatbeheersysteem van de kamers, de televisie en de telefoon verbonden. Om ook in de publieke ruimtes uitstekende Wi-Fi dekking te bieden zijn er daarnaast ook twaalf high-end Ruckus indoor access points en drie razendsnelle outdoor access points van Ruckus gebruikt. Hiermee kunnen gasten overal in het hotel gebruik maken van snelle Wi-Fi en ongehinderd tussen de access points schakelen wanneer men gebruik maakt van voice- of videodiensten.

Voor het plaatsen van de access points heeft Van Staalduinen Automatisering meerdere metingen gedaan om overal in het pand Wi-Fi dekking te kunnen garanderen. Het Wi-Fi netwerk wordt op afstand gemonitord waarbij men precies kan zien hoe de access points in het pand belast worden. Indien nodig kan men hierdoor tijdig reageren wanneer een access point overbelast dreigt te worden. Ook kan men op afstand aanpassingen aan het netwerk doen, bijvoorbeeld een apart SSID aanmaken voor zakelijke gasten die gebruik maken van de vergaderzalen.

Ruckus Wi-Fi voor kassasysteem Hotel Leiden

Hotel Leiden is al uitgerust met een Wi-Fi netwerk waarmee men haar gasten naar tevredenheid voorziet van gratis internet toegang. Dit netwerk bleek echter niet in staat om de handhelds van het kassasysteem goed te verbinden, omdat dit netwerk geen roaming ondersteunt. Men heeft daarom gekozen voor Wireless as a Service in het restaurant en op het terras.

In het restaurant is een high-end Ruckus access point geplaatst en op het terras maakt men gebruik van drie geweldig presterende Ruckus access points. Doordat deze access points seamless roaming ondersteunen kan het personeel ongehinderd heen en weer lopen met hun handhelds. Deze schakelen automatisch over naar het best bereikbare access point, zodat de verbinding niet verloren gaat. Het Wi-Fi netwerk is daarbij ook beschikbaar voor gasten, waarmee voornamelijk op het terras flink wat extra dekking en capaciteit wordt geboden.

Door het ontsluiten van het kassasysteem moet het Wi-Fi netwerk altijd beschikbaar zijn. Ook hier biedt de service van Van Staalduinen Automatisering een uitkomst, doordat men het netwerk continu monitort om ervoor te zorgen dat deze maximaal presteert. Hotel Leiden kan hierdoor altijd vertrouwen op een werkende verbinding.

Centraal beheer van het netwerk

Van Staalduinen Automatisering maakt gebruik van het Virtual SmartZone (vSZ) platform van Ruckus Wireless om alle Wi-Fi netwerken centraal te beheren. Dankzij dit platform hebben zij altijd inzicht in de prestaties van de access points en monitoren zij verkeer en gebruikers. Indien nodig kan men op afstand direct aanpassingen aan de configuratie doen om eventuele problemen op het netwerk voor te zijn.

Van der Valk & Leiden | Van Staalduin Automatisering | Ruckus Case

Wilt u ook een netwerkproject opleveren in de hospitality sector?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze netwerkexperts. Wij hebben al meerdere projecten opgeleverd in de hospitality sector en hebben daardoor ruim ervaring en kennis van netwerken in deze sector. Hierdoor kunnen wij u niet alleen adviseren over de juiste producten maar ook helpen bij het inrichten van uw netwerk. Wie weet leveren wij dan binnenkort net zo’n mooi netwerkproject af!