Ruckus voor Van der Valk Hotels Ara

Van der Valk Hotel Ara maakt als een van de eerste gebruik van Wireless as a Service van RUCKUS. En inmiddels, 6 jaar later kunnen de gasten van het hotel nog steeds zorgeloos genieten van hun verblijf met een optimaal Wi-Fi netwerk. Hoe we dit in samenwerking met het merk en onze partner hebben gerealiseerd kunt u lezen in deze referentiecasus.

Uitdagingen

  • Meerdere locaties kunnen beheren
  • Piekmoment vragen om voldoende capiciteit
  • Automatisch overschakelen tussen verschillende access points
  • Besparen op bekabeling

Oplossingen

  • Centraal beheer van meerdere netwerken (op afstand)
  • Schaalbaar platform (pay-if-you-grow)
  • BeamFlex+ voor goede Wi-Fi performance
  • Seamless Roaming

Wireless as a Service

Het Wireless as a Service concept (WaaS) houdt in dat de eindgebruiker de beschikking krijgt over een kwalitatief hoogwaardig draadloos netwerk tegen een vast bedrag per maand. Met dit concept krijgt de gebruiker zonder een grote investering te doen, de vele voordelen van een professioneel draadloos netwerk. Het beheer en onderhoud van het netwerk worden hierbij volledig uitgevoerd door de reseller.

Met Wireless as a Service krijgen hotels dus toegang tot een betrouwbare en schaalbare Wi-Fi dienst. Men kan kiezen voor Wi-Fi in het gehele hotel, alleen in de openbare ruimtes en/of alleen op de kamers. Ook is het mogelijk om het netwerk gefaseerd uit te rollen wanneer de klant dit wenst.

Overal Wi-Fi in Hotel Ara

Hotel Ara in Zwijndrecht beschikt naast 80 kamers over faciliteiten als een groot terras, diverse vergaderzalen, zwembad en sauna en een fitnessruimte. Gasten verwachten overal in het hotel te kunnen beschikken over een snelle Wi-Fi verbinding, mede vanwege de slechte beschikbaarheid van het mobiele 3G/4G-netwerk. Om hier een goede oplossing voor te vinden, klopte Hotel Ara aan bij VSA.

Naast Wi-Fi voor gasten wenst het hotel ook gebruik te maken van de nieuwste oplossingen op het gebied van hotelautomatisering. Met de uitrol van het netwerk heeft men hierop ingespeeld door de bestaande IT-infra voor het publieke Wi-Fi netwerk te integreren met de IT-infra voor de bedrijfsvoering. Men heeft ongeveer 9,5 kilometer aan cat6 bekabeling uitgerold voor de verschillende toepassingen voor hotelautomatisering.

Door gebruik te maken van RUCKUS wall-mounted access points, die speciaal ontworpen zijn voor de hospitality sector, heeft men in de kamers alleen een cat6-aansluiting nodig om diensten als telefonie, televisie en internet te kunnen bieden. Naast een geweldig presterend Wi-Fi verbinding, bieden deze wall-mounted access points ook genoeg ethernet-aansluitingen waarmee andere apparaten ontsloten kan worden. In Hotel Ara wordt hiermee ook het klimaatbeheersysteem van de kamers, de televisie en de telefoon verbonden.

Om ook in de publieke ruimtes uitstekende Wi-Fi dekking te bieden zijn er daarnaast ook high-end Ruckus indoor access points en razendsnelle outdoor access points van Ruckus gebruikt. Hiermee kunnen gasten overal in het hotel gebruik maken van snelle Wi-Fi en ongehinderd tussen de access points schakelen wanneer men gebruik maakt van voice- of videodiensten.

RUCKUS access points

RUCKUS biedt een breed aanbod aan diverse indoor en outdoor access points om op de meest veeleisende locaties en voor veel gelijktijdige gebruikers een betrouwbaar Wi-Fi netwerk te implementeren. De kracht van de producten, zit onder andere in de gepatenteerde antennetechnologie. Deze technologie zorgt voor een intelligent Wi-Fi signaal dat zich automatisch aanpast aan de gebruiker om altijd en overal de beste verbinding te kunnen bieden. Hiermee kunnen interferentiebronnen worden omzeild en wordt er altijd een stabiele verbinding geboden. Ook wanneer het verbonden apparaat zich door een locatie heen beweegt.

Neem vrijblijvend met ons contact op via 030 – 65 185 25 voor de mogelijkheden van RUCKUS.

Van der Valk & Leiden | Van Staalduin Automatisering | Ruckus Case

Wilt u ook een netwerkproject opleveren in de hospitality sector?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze netwerkexperts. Wij hebben al meerdere projecten opgeleverd in de hospitality sector en hebben daardoor ruim ervaring en kennis van netwerken in deze sector. Hierdoor kunnen wij u niet alleen adviseren over de juiste producten maar ook helpen bij het inrichten van uw netwerk. Wie weet leveren wij dan binnenkort net zo’n mooi netwerkproject af!