Groei van bezoekersaantallen voor Prix d’ami dankzij Ruckus Wi-Fi en SO Connect

Casestudy Prix d'ami Ruckus Wireless Q-ICT

Amsterdam is een van de grootste toeristensteden van Nederland. Door op social media veel likes te hebben verhoogt dit de aantrekkelijkheid voor de toeristen. Toeristen zoeken namelijk online op welke bedrijven goed aangeschreven staan om te gaan bezoeken tijdens hun bezoek of verblijf aan Amsterdam. Voor Prix d’ami is het daarom belangrijk online hoog aangeschreven te staan aangezien de bezoekers voor 80% uit toeristen bestaan.

Uitdagingen

  • Bezoekers eenvoudig en snel toegang geven tot een gratis Wi-Fi netwerk
  • Ondersteuning bieden aan dagelijks 1000 gebruikers
  • Middels Wi-Fi meer bezoekers trekken en de online vindbaarheid vergroten

Oplossingen

  • Wi-Fi netwerk
  • BeamFlex technologie
  • Inloggen via social media account

Producten

  • SO Connect Wi-Fi portal
  • Ruckus Access Points
Prix d'ami

Om de online vindbaarheid dan ook te verbeteren en daardoor ook te groeien in bezoekersaantallen, zocht Prix d’ami naar een social Wi-Fi tool. De oplossing? SO Connect! Deze tool is aan het Ruckus netwerk van Prix d’ami toegevoegd om bezoekers eenvoudig te laten verbinden met het Wi-Fi netwerk middels hun social media account. Doordat zij direct de Facebook bedrijfspagina van Prix d’ami liken, zorgt dit voor een hogere online vindbaarheid en hiermee een groei in bezoekersaantallen

Gebruik van het Wi-Fi netwerk

De SO Connect tool is toegevoegd aan het huidige Ruckus Wi-Fi netwerk dat in 2014 geïmplementeerd is door Q-ICT, de IT partner van Prix d’ami. Wi-Fi is een belangrijk onderdeel voor Prix d’ami aangezien toeristen niet altijd en overal over 4G beschikken. Zij willen daarom graag gebruik maken van een openbaar Wi-Fi netwerk wanneer zij een bezoek brengen aan Prix d’ami. Naast het Wi-Fi voor alle bezoekers is een betrouwbare verbinding essentieel voor alle systemen die hierop draaien. Zo biedt het Wi-Fi netwerk ondersteuning aan het kassasysteem, de handhelds en de beveiligingscamera’s. Dagelijks wordt het Wi-Fi netwerk gebruikt door 1000 bezoekers waarbij er in drukke periodes 110 bezoekers tegelijktijdig gebruik maken van het netwerk. Het netwerk heeft de afgelopen jaren zich al bewezen om te allen tijde een betrouwbare en snelle verbinding te kunnen bieden.

De relatie tussen Q-ICT en Prix d’ami

De relatie tussen de twee partijen gaat al jaren terug. Via mond-op-mond reclame zijn ze bij elkaar terecht gekomen. Q-ICT beheerd al jaren het netwerk de daarbij behorende faciliteiten van Prix d’ami. Wanneer er ook maar enige problemen zijn met het netwerk zorgt Q-ICT dat deze opgelost worden. Voorheen beschikte het netwerk al over een captive portal tool maar deze voldeed niet aan de verwachtingen. Het support en de gebruiksvriendelijkheid van de SO Connect tool sloot perfect aan bij de wensen van Prix d’ami. De combinatie van SO Connect met Ruckus biedt vele mogelijkheden met de beste performance Wi-Fi. Een perfecte oplossingen binnen de retail markt.

Over Prix d’ ami

De Prix d’ami is de grootste coffeeshop van de wereld, met maar liefst 500 zitplaatsen.
Wij beschikken over 5 grote rookruimtes, 8 pooltafels en 36 flatscreens die door het hele pand hangen. Hier op zijn altijd live voetbal wedstrijden te bekijken. Een uitstekende keuken, met voldoende keuze uit verschillende menu’s.

Prix d’Ami heeft een frisse uitstraling en is belicht door middel van led wat een mooi en sfeervol effect geeft. De lounge bankjes hebben een comfortabele zit en luxueuze uitstraling.
Prix d’Ami heeft niet te vergeten een breed assortiment aan rook benodigdheden. Voor zowel de beginnende en ervaren roker bied Prix d’ami een uitgebreide keuze.
Met elk weekend live dj’s voor de ultieme coffee-shop ervaring, ooit was het een pakhuis voor opslag maar nu een eerste klas shop voor de rookliefhebbers!!

Prix d'ami case

Wilt u weten wat Alcadis voor uw netwerkproject kan betekenen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Misschien kunnen wij dan binnenkort samen net zo’n mooi netwerk opleveren als dit bijzondere project bij Prix d’ami!