De Brakke Grond heeft haar netwerk geüpgraded naar 802.11ac Wave 2 middels Ruckus

De Brakke Grond in Amsterdam heeft haar netwerk geüpgraded naar 802.11ac Wave 2 om bezoekers te voorzien van een zeer snelle Wi-Fi verbinding. Voor de realisatie van dit netwerk hebben zij samen met Mooren Productief in de zomer van 2015 een bestaand Wi-Fi netwerk vervangen door de nieuwste ZoneFlex R710 access points van Ruckus Wireless.

Met de introductie van 802.11ac Wave 2 zag het Vlaamse Cultuurhuis de mogelijkheid om hun netwerk te gaan upgraden naar deze nieuwste Wi-Fi standaard. Hiermee kunnen zij een snellere Wi-Fi verbinding bieden en zien zij meer mogelijkheden om het Wi-Fi netwerk te gaan gebruiken. Het cultuurhuis wil audio- en videostreams beschikbaar stellen via het Wi-Fi netwerk. Met behulp van seamless roaming moet men hier ongehinderd gebruik van kunnen maken, ook wanneer men zich door het pand beweegt. Mooren Productief en de Brakke Grond hebben gebruik gemaakt van de ZoneFlex R710, het eerste 802.11ac Wave 2 access point van Ruckus Wireless. Met deze access points kunnen zij zeer hoge doorvoersnelheden realiseren tot wel 1733 Mbps en ondersteuning bieden tot wel 500 gelijktijdige gebruikers.

Site survey

Ter ondersteuning van Mooren Productief en het cultuurhuis hebben zij voorafgaand van de upgrading van het netwerk een site survey laten uitvoeren door Alcadis. Alcadis ondersteunt haar partners bij het realiseren van netwerken van begin tot eind. Door het site survey kon worden aangetoond hoe de ZoneFlex R710 moesten worden ingezet om voldoende dekking te leveren door het gehele pand. Hieruit bleek dat er voldoende dekking en capaciteit wordt geboden met minder access points dan voorheen, waarmee de Brakke Grond kosten kan besparen op de installatie.

Met het nieuwe netwerk is de Brakke Grond klaar voor een nieuw seizoen van beeldende kunt, literatuur, dans, theater, muziek, film en nieuwe media. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond brengt actuele, markante kunst uit Vlaanderen naar Amsterdam en de rest van Nederland. Alles wat de Lage Landen bezig houdt zal bij de Brakke Grond op de agenda staan.