Beheer en visualiseer uw netwerk met Teltonika RMS Network Map

Beheer, configuratie en monitoring van netwerken wordt steeds complexer, vooral als u te maken heeft met tientallen of honderden devices tegelijkertijd. De mogelijkheden van RMS zijn enorm, maar het nieuws dat we vandaag met u delen zal ongetwijfeld het gemak van uw netwerkbeheer naar een (nog) hoger niveau tillen! Maak kennis met de RMS Network Map van Teltonika Networks.

Wat is RMS Network Map?

RMS Network Map is een nieuwe tool binnen Teltonika RMS waarmee gebruikers hun netwerk infrastructuur kunnen visualiseren en tegelijkertijd intensieve configuraties uitvoeren. Net als RMS VPN en RMS API is RMS Network Map beschikbaar binnen Teltonika RMS. Vooralsnog ondersteunen alleen RUTX-producten de nieuwe tool, maar support voor RUT9, RUT2 en TRB staat op de roadmap.

Ontdek Teltonika RMS →

Functioneel en visueel aantrekkelijk

Het visuele aspect van de RMS Network Map zorgt voor meer efficiëntie en nauwkeurigheid in het beheren van uw netwerk. Als u uw hele netwerkinfrastructuur in één oogopslag kunt bekijken, georganiseerd in een hiërarchie, wordt het veel eenvoudiger om uw netwerkgegevens te begrijpen. Doordat u met een paar klikken meerdere functies tegelijkertijd kunt uitvoeren, elimineert het de noodzaak om elk device handmatig aan te passen. Dit bespaart tijd en verbetert de productiviteit.

 

Uitgebreid overzicht van WAN- en LAN-netwerken

Als u de RMS Network Map gebruikt in combinatie met de devices van Teltonika, krijgt u meer dan alleen een beeld van uw internetbron. RMS Network Map biedt ook een uitgebreid overzicht van WAN- en LAN-netwerken én een geïntegreerd communicatiesysteem.

Denk aan netwerkpaden. Deze informatie maakt het een stuk eenvoudiger om netwerkinfrastructuur te begrijpen én WAN- en LAN-configuraties uit te voeren. U kunt verder from scratch nieuwe LAN of WAN interfaces opzetten én eventueel een bestaande configuratie kopiëren en plakken en deze toepassen op nieuwe interfaces.

Een ander voordeel van LAN en WAN configuratie in RMS Network Map is dat de tool 2 modi aanbiedt waarin u kunt werken: Basic en Advanced. In de Basic modus kunt u onder andere de interface naam, IPv4 adressen en VLAN configuraties beheren. De Advanced modus geeft u toegang tot meer gedetailleerdere controle en opties voor bijvoorbeeld IPv6 beheer, MAC adreswijzigingen en interface toewijzingen.

Eenvoudige Wi-Fi configuratie 

Als uw device Wi-Fi ondersteunt, kunt u in RMS Network Map via de ‘Wi-Fi Manager Sectie’ beginnen met Wi-Fi configuratie. In dit gedeelte worden de access points weergegeven die op het geselecteerde apparaat zijn ingesteld. Door het selecteren van een AP kunt u alle details bekijken, zoals de Wi-Fi band die de AP in gebruik heeft en het aantal verbonden clients.

Bij het instellen van een netwerk, kunt u specifieke devices selecteren. U kunt daarmee meerdere access points tegelijkertijd activeren, wat het hele netwerkconfiguratieproces vereenvoudigt. Wilt u een AP deactiveren of verwijderen? Dit kunt u collectief doen, zonder dat u ze dus afzonderlijk hoeft te verwijderen.

Dat is niet alles

Concreet gezien zet RMS Network Map uw netwerkinfrastructuur op een rijtje en vereenvoudigt het netwerkbeheer. Maar er is nog veel meer mogelijk! Zo is RMS Connect, een tool waarmee engineers remote een IoT netwerk kunnen managen, bijvoorbeeld geïntrigeerd in RMS Network Map. Daarnaast is de gehele lay-out customizable.  Ontdek alle features in het (Engelse) artikel van Teltonika Networks.

Meer informatie?

U kunt RMS Network Map direct gebruiken wanneer u Teltonika RMS aanschaft op onze webshop. Heeft u vragen over deze oplossing? Neem dan contact met ons op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

Enterprise vs. Express Mode

Wat is het beste WiFi systeem voor kantoren in 2024?

Een stabiel netwerk is enorm belangrijk voor kantoren. Of het nou is om Wi-Fi aan te bieden aan gasten of (IoT-)devices, zoals sensoren, te verbinden. Bedrijven die slim gebruik maken van hun netwerk hebben een stapje voor op hun concurrenten. Waar het alleen vaak blijft haken is tijd en budget.  Jammer want het hoeft helemaal niet zo lastig en duur te zijn. Wij nemen u in dit artikel mee langs de beste optie op de markt.

Waar moet een netwerk op kantoren aan voldoen?
‎ ‎

Stabiliteit
Veiligheid
Eenvoud
Internet is tegenwoordig bedrijfskritisch. Is het er niet? Dan kan er weinig tot niets gedaan worden op een dag. Stabiliteit is daarom enorm belangrijk.Vorig jaar zijn er zeker 147 succesvolle aanvallen uitgevoerd op Nederlandse bedrijven. In 18% van de gevallen moest er losgeld betaalt worden.Niet elk bedrijf heeft een IT-team en idealiter hoeft dat ook niet met een gebruiksvriendelijk netwerk.

‎ ‎
De beste aanbieding op de markt

Naar onze mening komt Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) het beste uit de test. U kent dit Franse merk misschien wel van de telefoons, maar ze zijn ook al jaren actief in de netwerkwereld. Het unieke van ALE en waarom het onze voorkeur heeft voor het MKB zit hem in de technologieën achter de apparaten.  Van Express Mode tot OmniSwitch Lightning Config. Iedere technologie is zo ontwikkeld om het installeren en beheren van netwerken zo eenvoudig mogelijk te maken.

1. Express Mode: Beheer zonder controller

Alle OmniAccess APs kunnen ingezet worden in twee modi: Express Mode en Enterprise Mode. In Express Mode is één AP de controller. Aanpassingen die worden gedaan op dit AP worden automatisch doorgevoerd op alle andere verbonden APs. Configuratie is daardoor enorm eenvoudig. In Express Mode kunnen tot wel 255 APs beheerd worden. Meer dan genoeg om een klein kantoor van Wi-Fi te voorzien.

2. OmniSwitch Lightning Config.: out-of-the-box deployment

Dankzij OmniSwitch Lightning Config zijn alle OmniSwitches van ALE out-of-the-box inzetbaar. Zet het apparaat simpelweg aan, login, voeg een template toe en u bent klaar!

Hoe kan ik starten met ALE?

We lichten eenvoud uit, maar ALE scoort ook hoge punten op veiligheid. Bekijk de website van het merk voor meer informatie. Heeft u interesse in ALE of simpelweg het aanleggen van een Wi-Fi-netwerk? Alcadis is al jaar en dag één van de belangrijkste netwerkdistributeurs in Nederland. Van immense stadia tot kleine kantoren. Bij ons bent u aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125

Mid-Year SonicWall Cyber Threat Report: dit is wat u moet weten

Cyber Threat Report

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks dat het niet zo opvalt, blijf het aantal cyberaanvallen gestaag toenemen. Misschien heeft u er zelf wel eens mee te maken gehad, of kent u iemand die dit heeft ervaren. Hoe dan ook, het is belangrijk om te weten hoe u uzelf tegen een cyberaanval kunt beschermen en op welke manieren cybercriminelen bij uw gegevens kunnen komen. Om u hierbij te ondersteunen, hebben we de belangrijkste punten uit het Mid-Year Cyber Threat Report van SonicWall voor u samengevat.

Cyber Threat Report

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De evolutie van de verschillende cyber threats

Uit het onderzoek van SonicWall blijkt dat cybercriminelen steeds beter worden in het verfijnen van hun aanvallen en daarbij gebruikmaken van technieken zoals Encrypted Threats, IoT-Malware en Ransomware. Deze aanvallen richten zich niet alleen op het stelen van gevoelige gegevens, maar bedrijven kunnen ook worden blootgesteld aan financiële risico’s. Het rapport laat zien dat maar liefst 12,6% van de bedrijfsomzet mogelijk in gevaar is bij gebrek aan een goede cybersecurity.

Naast het inzetten van Encrypted Threats, IoT-malware en Ransomware, maken cybercriminelen ook gebruik van threats die iets minder bekend zijn, zoals Supply Chain Attacks, Business Email Compromise (BEC) en Mobile Malware.

  1. Ransomware
    • Malware die gegevens van een bedrijf versleutelt, waarna cybercriminelen losgeld eisen om de data te ontsleutelen
  2. IoT-malware
    • Een bedreiging specifiek ontworpen om apparaten binnen het Internet of Things (IoT) aan te vallen of via IoT-apparaten het netwerk binnen te dringen
  3. Encrypted Threats
    • Cyberaanvallen die gebruikmaken van versleuteling om detectie door beveiligingssystemen te omzeilen
  4. Supply Chain Aanval
    • Een aanval gericht op de zwakke delen in de supply chain van een bedrijf, met als doel schade aan te brengen
  5. Business Email Compromise (BEC)
    • Een vorm van phishing waarbij een cybercrimineel zich voordoet als een betrouwbaar persoon om gevoelige data te stelen
  6. Mobile Malware
    • Software ontworpen om mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets, te infecteren en hiermee gegevens te stelen of controle over het apparaat te verkrijgen

Cyber Threat Report

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat u kunt doen om u te beschermen tegen cybercriminelen

  1. Regelmatig patchen
    • Het regelmatig patchen van uw systeem is essentieel om kwetsbaarheden te verminderen en het risico op cyberaanvallen te verkleinen
  2. Implementeer Multi-Factor Authentication (MFA)
    • Gebruik een authenticatie methode waarbij online gebruikers meerdere stappen succesvol moeten doorlopen om ergens toegang tot te krijgen
  3. Versterk Cloud beveiligingsmaatregelen
    • Zorg ervoor dat data in de Cloud goed beschermd is door sterke beveiligingsprotocollen en toegangscontroles te implementeren
  4. Monitoring en planontwikkeling
    • Monitor potentiële dreigingen en het ontwikkel een incidentresponsplan om snel cyberaanvallen te kunnen detecteren en te beperken
  5. Netwerksegmentatie
    • Verdeel uw netwerk in kleinere en veilige segmenten om de impact van een cyberaanval te beperken en kritieke delen te beschermen
  6. Train werknemers
  7. Koop de producten van SonicWall

Introductie van TICKS in het SonicWall Mid-Year Report

Het SonicWall Threat Report verschijnt 2 keer per jaar. Bij het maken van elk rapport analyseert en beoordeelt SonicWall de manier waarop ze hun data meten. Zo spelen ze in op het dynamische landschap van online bedreigingen. In dit Mid-Year Cyber Threat Report introduceert SonicWall daarom een nieuwe manier van meten: TICKS. TICKS vertegenwoordigt het aantal uren waarin 1 firewall werd aangevallen door een specifieke aanval, met tenminste 1 HIT per uur.

SonicWall heeft gekozen voor de overgang naar TICKS om de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duidelijkheid in het meten van firewallactiviteit te verbeteren. TICKS richt zich op de duur van de aanvallen in plaats van hun intensiteit. Hierdoor wordt de invloed van incidentele pieken verminderd en worden aanhoudende bedreigingen die onmiddellijke aandacht vereisen benadrukt.

Heeft u vragen over het Mid-Year Cyber Threat Report of wilt u met ons in gesprek gaan? Neem dan contact met ons op via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.