Op woensdag 15 november vindt het jaarlijkse congres plaats dat duiding geeft aan de facts, figures, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse TMT-sector plaats, Telecom Insight. Ook dit jaar is Alcadis opnieuw sponsor van dit congres.

Inhoud van dit congres

Waar is de tijd gebleven dat de toezichthouder met regulering van de afwikkeltarieven verantwoordelijk was voor de meeste prijsdruk? Ook de impact van OTT-diensten zoals WhatsApp en Netflix hebben we grotendeels achter de rug. Nieuwe uitdagingen zijn het doorbreken van taboes door marktparticipanten die genoegen nemen met (veel) lagere marges. Om nog te zwijgen van nieuwkomers, anders dan de OTT-aanbieders, die op basis van kruissubsidiëring telecomdiensten onder de prijs aanbieden.

Recent onderzoek van Telecompaper laat zien dat de kosten van de triple play al jaren stijgen, terwijl de mobiele prijzen dalen. Kruissubsidiëring beschermt de multiplay-aanbieder, terwijl mobile-only aanbieders het extra moeilijk hebben. Het is echter de vraag of de prijsstijgingen voldoende zijn om de prijsdruk in mobiel en de toenemende kosten van content op te vangen.

Het antwoord van de sector bestaat voornamelijk uit kosten besparen. Uiteenlopende zaken als simplificatie, virtualisering, robotisering en natuurlijk consolidatie dragen daaraan bij. Maar hoe houdbaar zijn deze strategieën? Wanneer is het instrument kostenbeheersing uitgeput? Lukt het de sector om terug te keren naar groei?

Puntje bij paaltje: de eindgebruiker kiest op elk moment op elke plaats wat hij afneemt aan digitale diensten. Het aanbod is overweldigend en blijft alle denkbare en ondenkbare richtingen opgroeien. De eindgebruiker is overigens niet per se een mens of een bedrijf. Het kan een koelkast zijn, een verkeerslicht, een vliegtuigstoel of een stad.

Wat kunt u dit jaar verwachten:

  • We presenteren eigen onderzoek waarmee we de actuele stand van zaken kwantitatief en statistisch tot in het kleinste detail kunnen duiden.
  • Er zullen voordrachten worden gegeven door C-level sprekers van toonaangevende telecombedrijven waarbij actuele thema’s centraal staan.
  • Grootverbruikers van telecomdiensten zorgen voor innovatieve inzichten en wellicht nieuwe concurrentie.

Het congres belooft dus de ideale gelegenheid te zijn voor u om bijgepraat te worden over de laatste stand van zaken en om uitgebreid te netwerken. De tickets voor dit evenement kunt u bestellen via de website van Telecompaper →