TP-Link Omada Oplossingen

Alles onder controle met de Omada Cloud van TP-Link

TP-Link Omada

Met de access point uit de Omada-serie heeft TP-Link voor elke situatie een geschikte oplossing. Van een kleine thuiswerkplek tot campings of grote kantoorpanden, met het brede assortiment kunt u iedere locatie van goede Wi-Fi voorzien. De Omada Access Points zijn gemakkelijk centraal te beheren via de Omada Cloud webinterface en de intuïtieve Omada-app. De belangrijkste verschillen lichten we in dit artikel verder toe.

  • De Omada Software Controller: de Omada Cloud software is gratis te downloaden en bij het gebruik ervan ook niet gebonden aan abonnementen. De software kan geïnstalleerd worden op Windows als Linux systemen. Hiermee is het mogelijk om tot wel 1.500 Omada Access Points te beheren.
  • Omada OC200 Cloud Controller: dit is een compacte hardware controller waarop de Cloud software al is geïnstalleerd. De OC200 kan gevoed worden via PoE (802.3af/at) en Micro-USB (5V 1A) en beschikt over 1 USB 2.0 poort om een externe opslaglocatie aan te sluiten voor automatische back-up. Met de OC200 is het mogelijk om maximaal 100 Omada Access Points te beheren. Het grote voordeel van de OC200 is dat er geen continu actieve pc of server nodig is voor toegang tot de Cloud, wat zorgt voor lagere energiekosten.
  • Omada App: met deze intuïtieve app zijn gebruikers in staat om Omada Access Points (EAP’s) te configureren en beheren. Instellingen wijzigen, netwerkstatus controleren en apparaten beheren: het kan allemaal eenvoudig via uw smartphone of tablet. De app kan gebruikt worden als de access points gewoon standalone beheerd worden, daarnaast kan de app ook samenwerken met de Omada Controllers.

Maak kennis met de access points uit de Omada-serie

De access points in de Omada-lijn zijn er in verschillende uitvoeringen en snelheden.

  • Indoor: dit zijn de EAP115, EAP225 en EAP245. Dit zijn traditionele access points geschikt voor plafond montage.
  • Outdoor: dit zijn de EAP110-Outdoor en EAP225-Outdoor. Deze weerbestendige access points zijn eenvoudig aan een paal of muur te monteren en beschikken over afneembare antennes zodat ze volledig op de situatie kunnen worden aangepast.
  • Wall-plate: de EAP225-Wall is een compact access point dat u eenvoudig in een standaard wandcontactdoos kan wegwerken, waardoor het access point bijna niet opvalt.

Of u nu een horecagelegenheid of een kantoorpand van Wi-Fi wilt voorzien, TP-Link heeft met Omada dé oplossing voor een stabiel, snel, betrouwbaar en eenvoudig te installeren en te beheren netwerk.

Meer informatie?

Neem contact op met onze TP-Link experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.