De 4 beste outdoor APs en routers in 2024 voor campings, terrassen en festivals

Met oog op de aankomende zomervakantie is nu het beste moment om te investeren in uw outdoor netwerk. Of u nu een camping heeft, een terras of een festival organiseert; Wi-Fi heeft een bewezen positief effect op klantbeleving. Des te beter de Wi-Fi is des te gelukkiger de klant. Heeft u nog een Wi-Fi 5 netwerk uit 2018 of eerder? Dan is het hoog tijd voor een upgrade. In dit artikel nemen we u mee langs de 4 beste oplossingen in 2024;

De robuuste: OTD140

Deze outdoor router van Teltonika Networks combineert de industriële behuizing waar Teltonika om bekend is met krachtige LTE Cat 4 connectiviteit. Dankzij 1x PoE-in en 1x PoE-out poort is daarnaast minimale bekabeling nodig voor stroomtoevoer. Bent u op zoek naar een (zeer) bestendig outdoor apparaat? Dan is de OTD140 de beste keuze op de markt. Niet voor niets wordt de router al actief gebruikt in de constructiesector.

Bestel nu →

De flexibele: AP1361

De AP1361 is dé outdoor oplossing van het Franse merk Alcatel-Lucent Enterprise. Het AP zichzelf door zijn diverse built-in radio’s. Zo heeft het AP dual radio’s voor de 2.4 GHz en 5 GHz-band, een full band radio voor scannen en een Bluetooth/ Zigbee radio voor locatiebepaling. Investeert u in meerdere AP1361’s? Dan kunt u het AP ook inzetten als standalone controller. Met de AP1361 kunt u alle kanten op.

Bestel nu →

De krachtige: T670

Eén van de nieuwste outdoor APs op de markt is de T670 van RUCKUS. Dit Wi-Fi 7 AP belooft ongeëvenaarde internetsnelheden (9.3 Gbps!) te realiseren en is daardoor perfect voor veeleisende situaties zoals festivals. Built-in BeamFlex technologie zorgt er verder voor dat signalen zo efficiënt mogelijk naar gebruikers worden gestuurd. De T670 is nog niet beschikbaar, maar het is al wel mogelijk om een preorder te plaatsen.

Preorder nu →

De voordelige: EWS850-FIT

Weinig budget voor een outdoor apparaat? De EWS850-FIT van EnGenius is één van de meest voordelige opties op de markt. Goedkoop is niet duurkoop. Het AP is stof- en waterbestendig, heeft een 2.5 Gigabit PoE+ poort, doorvoersnelheden van 1774 Mbps én nog veel meer! Met de gratis FitXpress app kunt u tot wel 30 Fit- APs, switches en/ of routers beheren. Voor een klein bedrag heeft u dus de beschikking tot een volledig netwerk.

Bestel nu →

Welke kan ik het beste kiezen?

Er is geen verkeerde optie. Welke het beste is is afhankelijk van uw situatie. Heeft u kleine camping en weinig budget? Dan is de EWS850-FIT een verstandige keuze. Wilt u een netwerk realiseren in een industriële omgeving? Dan is er de OTD140. Alcadis heeft al 20+ jaar ervaring met het verbinden van klanten met de juiste oplossingen. Deel uw situatie met ons via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125 en wij geven geheel vrijblijvend advies over de mogelijkheden.