Camping Anna-Friso kiest voor betrouwbaar Wi-Fi netwerk van Ruckus

Camping Anna-Friso

Camping Anna-Friso in Zeeland is door Professionalwifi voorzien van een Smart Wi-Fi netwerk van Ruckus. Met het netwerk is Anna-Friso in staat om alle gasten, zo ook tijdens het hoogseizoen, te voorzien in hun vraag naar een snelle Wi-Fi verbinding.

Net zoals veel campings wordt ook Anna-Friso geconfronteerd met een steeds grotere vraag van gasten naar een snelle Wi-Fi verbinding. Om ook op dit vlak een goede service te bieden, besloot de camping om te investeren in een betrouwbaar Wi-Fi netwerk. Dit netwerk moet ook in het hoogseizoen in staat zijn om alle gasten te bedienen en het Wi-Fi signaal moet op het gehele terrein te ontvangen zijn. Voor de realisatie van dit netwerk kwam de camping uit bij Professionalwifi die gebruikt maakt van de producten van Ruckus.

SmartMesh Wi-Fi netwerk

Professionalwifi heeft voor dit project gekozen gebruik te maken van de Ruckus ZoneFlex T300 outdoor access points. Naast het grote bereik van deze access points – zes access points geven Wi-Fi dekking op de vijf hectare van de camping – hebben deze het voordeel te beschikken over Mesh technologie. Hiermee wordt het signaal vanaf de internetverbinding bij de receptie draadloos doorgezet, waardoor het niet nodig is om extra bekabeling aan te leggen voor de andere access points. Om ook ver weg van de receptie nog voldoende bandbreedte te kunnen heeft men besloten om gebruik te maken van de ZoneFlex 7731 wireless bridge om access points te verbinden.

De access points van Ruckus onderscheiden zich in Wi-Fi prestaties dankzij hun gepatenteerde BeamFlex technologie. Deze technologie zorgt voor een intelligent Wi-Fi signaal dat automatisch het beste pad kiest om gebruikers te bedienen. Hierdoor kan het Wi-Fi netwerk beter omgaan met uitdagingen als interferentiebronnen en zware belasting van het netwerk. Mede hierdoor kan de camping altijd een goede Wi-Fi verbinding bieden, ongeacht de drukte op de camping of de weersomstandigheden.

Bekijk het huidige Ruckus aanbod op onze webshop  →