EnGenius introduceert een aantal nieuwe SD-WAN gateways, waar u nog beter uw EnGenius cloudomgeving en -diensten mee kunt beveiligen. Ook moeten de gateways de connectiviteit met bijkantoren efficiënter maken en verbeteren. We lichten in dit artikel een tipje van de sluier op over de functionaliteiten van deze nieuwe gateways.

Naast de al bestaande ESG510, ESG320, ESG610 en de ESG620 komt er dus een nieuwe SD-WAN gateway serie. Deze gateways integreren met de al bestaande via de cloud beheerde access points en switches van EnGenius. U hoeft dus niet een geheel nieuw netwerk aan te schaffen of te implementeren.

Alle nieuwe SD-WAN gateways beschikken hiernaast over:

  • Auto-VPN en NAT traversal;
  • Netwerktopologie- en VPN-statusoverzicht;
  • Een stateful firewal en firewall policies die gemakkelijk kunnen worden toegepast;
  • Dual-WAN load balance en failover.

Daarnaast kunnen de gateways via de EnGenius Cloud worden beheerd, beschikken ze over zero-touch systeemonderhoud en worden er automatische updates uitgevoerd. EnGenius doet er alles aan om het beheren van het netwerk zo gemakkelijk mogelijk te makeno kan het netwerk ‘on the go’-beheerd worden met de gratis Cloud To-Go app en multi-mode passthrough- en routingopties.

Op gebied van security omarmen de nieuwe DS-WAN gateways Zero Trust. Dit verbetert de beveiliging tussen bijvoorbeeld het hoofdkantoor en de bijkantoren van een groot bedrijf. U kunt hierbij denken aan het gemakkelijk instellen van meerdere authenticatieniveaus, waaronder verificatie van devices.

De EnGenius ESG510

De EnGenius ESG510 de eerste gateway binnen het EnGenius Cloud-aanbod. Het is een compact formaat met alle features van een grotere gateway. Er zit een quad-core processor in, geklokt op 1,6 GHz. Daarnaast zitten er ook vier netwerkaansluitingen op. Op zich is dat nog niet zo bijzonder, net zo min als het feit dat er twee WAN-poorten geconfigureerd kunnen worden. Wel tamelijk bijzonder is dat alle vier de aansluitingen 2,5Gbps aan bandbreedte bieden. Daarmee heeft u veel bandbreedte tot uw beschikking. Verder is er aan de buitenkant niet zoveel bijzonders te zien. Naast een consolepoort zien we nog een USB 3.0-aansluiting. Daarop kunt u een dongel aansluiten voor failover via een mobiel netwerk. Dit brengt het totaal dus op drie WAN-aansluitingen.

De overige nieuwe EnGenius SD-WAN gateways worden in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht. Op de hoogte blijven van deze lancering?  Schrijf u nu in voor de EnGenius merkupdates!