Goodwood race evenementen voorzien van Smart Wi-Fi met Ruckus Wireless

Goodwood organiseert regelmatig race evenementen en het Festival of Speed. Voor deze evenementen willen zijn hun bezoekers voorzien van Wi-Fi. Om hen in deze vraag te voorzien hebben zij gebruik gemaakt voor de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless.

Goodwood is een 400 jaar oud Engels landgoed van meer dan 12.000 hectare en zij zien Wi-Fi als een van hun belangrijkste diensten die zij aanbieden. Goodwoood bestaat uit een race baan, hotel, spa en allerlei andere faciliteiten. Het belangrijkste element van Goodwood zijn hun race wedstrijden. Door het gehele jaar heen organiseren zij vele races en organiseren o.a. het Festival of Speed. Voor deze evenementen willen zij een tijdelijk netwerk aanleggen om de bezoekers te voorzien van Wi-Fi.

De keuze voor Ruckus Wireless

Voor het aanleggen van het tijdelijke netwerk moest dit netwerk aan bepaalde eisen voldoen. Zo moest het netwerk:

  • Een groot terrein voorzien van Wi-Fi dekking
  • 16.000 bezoekers per dag voorzien van Wi-Fi
  • 150-200 gelijktijdige gebruikers per access point
  • Voldoende bandbreedte bieden

Aan de hand van al deze eisen is Goodwood bij Ruckus Wireless terecht gekomen. De Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless bieden high-density omgevingen voldoende bandbreedte aan vele gelijktijdige gebruikers.

Inrichting netwerk

Het netwerk is gerealiseerd met de Ruckus Wireless 802.11ac access points. Al deze access points worden centraal beheerd via de ZoneDirector. Een groot voordeel van de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless is, dat wanneer er een extra access point binnen het netwerk moet worden toegevoegd, dit geen enkel probleem is. De ZoneDirector vangt dit prima op en is een uitbreiding van het netwerk geen probleem.