Zorgverlener Armonea haalt maximaal rendement uit Smart Wi-Fi van Ruckus

Ruckus maakt bekend dat Armonea, de grootste onafhankelijke aanbieder van seniorenzorg in België met 67 rusthuizen, serviceflats en service-residenties verspreid over heel het land, heeft gekozen voor Smart Wi-Fi van Ruckus Wireless. Momenteel vindt met hulp van Ruckus Top DoG channel partner Myrtus de uitrol van het Ruckus draadloze netwerk op de diverse locaties plaats. Hierbij worden onder meer ZoneFlex R300 indoor access points en ZoneFlex T300 802.11ac outdoor access points geïnstalleerd. Voor het beheer wordt gebruikgemaakt van de Ruckus virtual SmartCell Gateway (vSCG).

Armonea is met 67 locaties, meer dan 4.200 medewerkers en een aanbod van hoogstaande kwalitatieve dienstverlening voor meer dan 6.500 bewoners, de grootste onafhankelijke seniorenzorgorganisatie in België. Leeftijd wordt bij Armonea op een positieve manier bekeken, door senioren zo lang mogelijk van het leven te laten genieten, met respect voor ieders individuele wensen. Hiertoe investeert Armonea in voorzieningen die de kwaliteit van leven van de bewoners verhogen, onder andere door Ruckus Smart Wi-Fi aan te bieden. Zo kunnen bewoners gemakkelijker in contact blijven met familie en vrienden. Armonea ontstond in 2008, na een fusie van twee Belgische familiebedrijven met op dat moment 63 residenties, serviceflats en woonzorgcentra. Armonea groeit en is van plan dit jaar nog eens vijf nieuwe woonzorgcentra te openen.

Myrtus, de eerste Top DoG channel partner van Ruckus in België, implementeerde het hele project bij Armonea en neemt ook het beheer van het netwerk voor zijn rekening, inclusief site surveys, bekabeling, installatie, budgetbewaking, documentatie en opleiding. Myrtus is tevens verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer dat vanuit hun eigen datacenter wordt gevoerd. Dankzij Ruckus vSCG draait het hele systeem in de cloud, waardoor Armonea maximaal profiteert van de efficiencyvoordelen.

“Voordat we bij Armonea met de grootschalige uitrol van het Ruckus Smart Wi-Fi-netwerk van start gingen, hadden we hier en daar al Wi-Fi geïnstalleerd, maar dat betrof een aantal niet-beheerde access points die we in de cafetaria’s en in sommige kamers van bewoners op hun verzoek hadden geïnstalleerd”, zo legt Peter Lambrechts, chief support officer en lid van het dagelijks bestuur van Armonea, uit.

“Het was in ieder geval geen Enterprise class draadloze apparatuur en zeker geen acceptabele geïntegreerde oplossing voor ons. We besloten tot een kwalitatieve opwaardering van de netwerkinfrastructuur. Deze beslissing was gebaseerd op de behoeften van de bewoners en ons interne team. Maar het belangrijkste was dat deze keuze voor kwaliteit onze waarden en onze strategie weerspiegelt om te investeren in en te focussen op innovatie.”

Aanbesteding

Het hele aanbestedingstraject voor het nieuwe Smart Wi-Fi-netwerk van Ruckus Wireless heeft zo’n vijf maanden in beslag genomen. “Onze IT-partner Myrtus heeft hierbij een cruciale rol gespeeld en ons volledig ontzorgt”, zegt Peter Lambrechts. “Myrtus heeft samen met ons vijf verschillende leveranciers vergeleken, een shortlist opgesteld en een live demo georganiseerd. Op papier doen Wi-Fi-leveranciers weinig voor elkaar onder. Maar als je de producten blootstelt aan een stresstest, vallen sommigen al snel door de mand. De doorvoersnelheid van sommige geteste access points was teleurstellend laag. Ruckus bleek de overduidelijke winnaar.”

Geert Brauwers, regional sales manager voor Ruckus Benelux, voegt toe: “Het internetgebruik onder ouderen is de afgelopen jaren fors toegenomen. Steeds meer mensen in deze leeftijdsgroep bellen, winkelen en bankieren via het internet. Het Smart Wi-Fi-netwerk van Ruckus, dat een essentieel onderdeel vormt van het ADCP (Armonea Digitale Communicatie Platform), speelt perfect in op deze behoefte aan een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk dat hoge prestaties levert. Voor bezoekers van de rusthuizen en voor de artsen die in het kader van BYOD eigen apparaten meenemen, is additioneel een apart, open Smart Wi-Fi-netwerk voor gastgebruik geïnstalleerd, dat volledig gescheiden is van het interne Armonea Smart Wi-Fi-netwerk.”

Maximaal rendement

Lambrechts en Armonea zijn vastbesloten het maximale rendement te halen uit het nieuwe Smart Wi-Fi-netwerk van Ruckus. “De recente uitrol van Wi-Fi is eigenlijk het minst spannend. Het wordt pas echt interessant als we in de komende twee jaar enkele innovatieve toepassingen voor onze bewoners en medewerkers gaan uitrollen.” Lambrechts refereert aan een speciale app die helpt om het geheugen van de Armonea-bewoners te trainen. Ook noemt hij ZappS, een mobiele applicatie waarmee werknemers in staat zijn de werkprocessen in de zorg beter en efficiënter te organiseren. Met ZappS kunnen zorgmedewerkers in de kamer van de bewoner hun taakplanning elektronisch bekijken en aftekenen, behandelingsrichtlijnen raadplegen, een bewonersprofiel bekijken en zaken als de medicijnverstrekking controleren. Daarmee wordt de zorg mede dankzij Smart Wi-Fi van Ruckus voor Armonea niet alleen efficiënter ingericht, maar ook veiliger en toekomstbestendiger.

Bron: persberichten.com