Van-der-Valk-Hotel-Schiphol

Ruckus voor Van der Valk Hotels ARA en Leiden

Van der Valk VSA Ruckus

Van der Valk Hotels ARA en Leiden hebben gekozen voor een Smart Wi-Fi netwerk van Ruckus. De hotels hebben gekozen voor het Wireless as a Service concept van Van Staalduinen Automatisering, waarmee zij hun gasten onbezorgd kunnen voorzien in hun vraag naar Wi-Fi.

Met Wireless as a Service biedt Van Staalduinen Automatisering een hoogwaardige Wi-Fi dienst die betrouwbaar en schaalbaar is. Hotels kunnen kiezen voor Wi-Fi in het gehele hotel, alleen in de openbare ruimtes en/of alleen op de kamers. Ook is het mogelijk om het netwerk gefaseerd uit te rollen wanneer de klant dit wenst. Om de hoogste kwaliteit te bieden maakt Van Staalduinen Automatisering gebruik van de Smart Wi-Fi producten van Ruckus. Deze producten onderscheiden zich dankzij gepatenteerde antennetechnieken in snelheid en capaciteit. Met name op locaties waar veel gebruik wordt gemaakt van het netwerk, zoals in hotels, zorgen de producten van Ruckus Wireless ervoor dat iedereen goed verbonden is en blijft. Van Staalduinen Automatisering is gecertificeerd Big Dog partner van Ruckus en beschikt hierdoor over getrainde engineers met uitstekende kennis van Wi-Fi en de producten van Ruckus.

Overal Wi-Fi in Hotel ARA

Hotel ARA in Zwijndrecht beschikt naast 80 kamers over faciliteiten als een groot terras, diverse vergaderzalen, zwembad en sauna en een fitnessruimte. Gasten verwachten overal in het hotel te kunnen beschikken over een snelle Wi-Fi verbinding, mede vanwege de slechte beschikbaarheid van het mobiele 3G/4G-netwerk. Om hier een goede oplossing voor te vinden, klopte Hotel ARA aan bij Van Staalduinen Automatisering.

Naast Wi-Fi voor gasten wenst het hotel ook gebruik te maken van de nieuwste oplossingen op het gebied van hotelautomatisering. Met de uitrol van het netwerk heeft men hierop ingespeeld door de bestaande IT-infra voor het publieke Wi-Fi netwerk te integreren met de IT-infra voor de bedrijfsvoering. Men heeft ongeveer 9,5 kilometer aan cat6 bekabeling uitgerold voor de verschillende toepassingen voor hotelautomatisering. Door gebruik te maken van de ZoneFlex H500 Wall Switch heeft men in de kamers alleen een cat6-aansluiting nodig om diensten als telefonie, televisie en internet te kunnen bieden. Naast 802.11ac Wi-Fi biedt de ZoneFlex H500 namelijk ook 5 ethernetaansluitingen waarmee andere apparaten ontsloten worden. In Hotel ARA wordt hiermee ook het klimaatbeheersysteem van de kamers, de televisie en de telefoon verbonden. Om ook in de publieke ruimtes uitstekende Wi-Fi dekking te bieden zijn er daarnaast ook tien ZoneFlex R500 en twee R700 access points binnen en drie T300 outdoor access points gebruikt. Hiermee kunnen gasten overal in het hotel gebruik maken van snelle 802.11ac Wi-Fi en ongehinderd tussen de access points schakelen wanneer men gebruik maakt van voice- of videodiensten.

Voor het plaatsen van de access points heeft Van Staalduinen Automatisering meerdere metingen gedaan om overal in het pand Wi-Fi dekking te kunnen garanderen. Het Wi-Fi netwerk wordt op afstand gemonitord waarbij men precies kan zien hoe de access points in het pand belast worden. Indien nodig kan men hierdoor tijdig reageren wanneer een access point overbelast dreigt te worden. Ook kan men op afstand aanpassingen aan het netwerk doen, bijvoorbeeld een apart SSID aanmaken voor zakelijke gasten die gebruik maken van de vergaderzalen.

Ruckus Wi-Fi voor kassasysteem Hotel Leiden

Hotel Leiden is al uitgerust met een Wi-Fi netwerk waarmee men haar gasten naar tevredenheid voorziet van gratis internet toegang. Dit netwerk bleek echter niet in staat om de handhelds van het kassasysteem goed te verbinden, omdat dit netwerk geen roaming ondersteunt. Men heeft daarom gekozen voor Wireless as a Service in het restaurant en op het terras.

In het restaurant is een ZoneFlex R500 geplaatst en op het terras maakt men gebruik van drie ZoneFlex T300 access points. Doordat deze access points seamless roaming ondersteunen kan het personeel ongehinderd heen en weer lopen met hun handhelds. Deze schakelen automatisch over naar het best bereikbare access point, zodat de verbinding niet verloren gaat. Het Wi-Fi netwerk is daarbij ook beschikbaar voor gasten, waarmee voornamelijk op het terras flink wat extra dekking en capaciteit wordt geboden.

Door het ontsluiten van het kassasysteem moet het Wi-Fi netwerk altijd beschikbaar zijn. Ook hier biedt de service van Van Staalduinen Automatisering een uitkomst, doordat men het netwerk continu monitort om ervoor te zorgen dat deze maximaal presteert. Hotel Leiden kan hierdoor altijd vertrouwen op een werkende verbinding.

Centraal beheer van het netwerk

Van Staalduinen Automatisering maakt gebruik van het Virtual SmartZone (vSZ) platform van Ruckus om alle Wi-Fi netwerken centraal te beheren. Dankzij dit platform hebben zij altijd inzicht in de prestaties van de access points en monitoren zij verkeer en gebruikers. Indien nodig kan men op afstand direct aanpassingen aan de configuratie doen om eventuele problemen op het netwerk voor te zijn.

Lees hier de gehele business case →