Ervaar het gemak van slim netwerkbeheer met de beheertools van EnGenius

Beheertools EnGenius

De access points van EnGenius kunnen standalone worden ingezet of beheerd worden met een switch tot maximaal 50 access points per switch.  Daarnaast beschikt EnGenius over de ezMaster, SkyKey en de EnGenius Cloud. Al deze verschillende beheertools van EnGenius stellen u in staat moeiteloos uw netwerk te beheren, controleren en problemen binnen uw netwerk razendsnel op te lossen.

ezMaster: flexibele, schaalbare, enterprise management software

Of u nu een klein netwerk wilt beheren met slechts 1 access point en/of switch of een netwerk van 1000 access points, de ezMaster biedt hier de oplossing voor. De EnGenius ezMaster is het netwerk managementplatform voor de EnSky serie. Deze software geeft u een centraal beheer van het netwerk. Daarbij biedt de ezMaster uitgebreide rapportages en analyses om de performance van uw netwerk te kunnen monitoren en beheren.

 • Eenvoudig te configureren en te gebruiken: de EnSky serie access points bestaan uit diverse indoor en outdoor modellen. Deze access points zijn te voeden via Power-over-Ethernet (PoE). Dit is ideaal voor locaties waar bekabeling niet praktisch is. Daarnaast heeft de ezMaster een Auto AP waarmee access points automatisch worden herkend. Zo hoeft u niet meer de access points handmatig in te voeren in uw managementsysteem. Doordat de ezMaster eenvoudig in gebruik is bespaard u hiermee veel tijd. Met de EnSky Serie / ezMaster bent u verzekerd van betrouwbare prestaties voor het leveren van een toekomstgericht netwerk.
 • Real-time roaming: Standaard levert de EnSky serie Fast Roaming en u kunt dit optimaliseren door een Radius Server in te zetten voor authenticatie, zodat u Seamless Roaming kunt bieden binnen het netwerk. Seamless Roaming stelt de gebruikers in staat, dat wanneer zij zich door de locatie heen bewegen, zij zonder enige problemen van het ene naar het andere access point overschakelen zonder de verbinding te verliezen. Dit is zeker belangrijk wanneer er VoIP wordt gebruikt. Het signaal zal hiermee niet wegvallen en dit resulteert op een betere netwerk performance.
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid: met een ezMaster netwerk kunt u netwerken beheren van 1 tot wel 1000+ access points. Wanneer de access points en/of switches gekoppeld zijn aan de ezMaster worden deze automatisch gesynchroniseerd aan bestaande netwerken. Via de ezMaster kunt u ook eenvoudig en snelle access points aan het netwerk toevoegen wanneer dit gewenst is. Daarbij kunt u met de ezMaster meerdere netwerk in één platform beheren.
 • Lage investeringskosten: Voor veel netwerkoplossingen dient u licentiekosten of een jaarlijks bedrag te betalen voor het aanschaffen van de apparatuur en/of upgrading van het netwerk. Met de ezMaster zijn deze kosten verleden tijd. Dit software product is gratis en kunt u hiermee besparen op de totale investeringskosten.
 • Gedetailleerde rapportages en statistieken: de ezMaster geeft u inzicht in uw netwerk. Deze software verzameld alle gegevens van uw netwerk en geeft deze weer in overzichtelijke rapportages en statistieken. Hiermee kan het netwerk altijd gewaarborgd worden voor het leveren van de beste Wi-Fi performance. Wanneer er eventuele problemen op het netwerk voordoen kunnen deze aan de hand van de ezMaster worden opgespoord.

SkyKey: stand-alone netwerkcontroller met ingebouwde ezMaster software

De EnGenius SkyKey is de nieuwste toevoeging aan de EnGenius EnSky-serie. Hoewel dit apparaat kleiner is dan een gemiddelde smartphone, is de SkyKey uitermate krachtig uitgerust met ingebouwde ezMaster software. Doordat het daarnaast mogelijk is om de SkyKey toe te voegen aan de cloud, beschikken netwerkbeheerders één overzicht en de volledige controle over het beheerde netwerk naar keuze zonder opnieuw te hoeven inloggen. Het apparaat wordt geleverd met geïntegreerde stevige magneetstrips waarmee IT-professionals het op elk metalen oppervlak kunnen bevestigen en waardevolle kantoorruimte besparen.

Belangrijkste kenmerken en voordelen

 • Ingebouwde Qualcomm Quad-core CPU
 • Geschikt voor 802.3af/at of DC12V als power source.
 • 2 x 10/100/1000 Mbps Ethernet-poorten
 • Micro SD-slot voor back-up van de configuratie van deze SkyKey.
 • Ingebouwde managementsoftware om systemisch en gedistribueerd managementsysteem te organiseren voor het rechtstreeks besturen van 100 EnGenius access points of switches.
 • Ingebouwde 1 GB DRAM en 4 GB eMMC-flashopslag voor het beheren en beheren van statistische informatie tot 7 dagen.

De nieuwste toevoeging aan de EnGenius-serie laat de oude legacy-producten niet achter: de SkyKey is backwards compatibel en is volledig in staat om de kloof te overbruggen tussen ‘oudere’ tools van EnGenius en de onlangs vrijgegeven cloudoplossing van het bedrijf. Met behulp van de intuïtieve interface kunnen IT-professionals op meerdere manieren de algemene instellingen aanpassen, netwerken bewaken en visualiseren en toegang krijgen tot allerlei belangrijke statistieken van elk type netwerk – draadloos of bekabeld.”

Download de datasheet over de EnGenius SkyKey →  

EnGenius Cloud: altijd en overal op de hoogte van de actuele status van uw netwerken

Het complete dashboard van de EnGenius Cloud biedt u volledig en realtime inzicht in de status van uw netwerken, hierdoor kunt u snel reageren op eventuele problemen die zich voordoen in uw netwerk.

 • Lokaliseer problemen met de AI-Driven Advisory Board: u ontvangt een melding met uitgebreid advies, inclusief mogelijke problemen en door AI-aanbevolen oplossingen, wanneer er zich een abnormale situatie voordoet in uw netwerk.
 • Houd toezicht op apparaten met realtime statistieken: analyseer de belangrijkste statistieken van de apparaten in uw netwerk zoals CPU, geheugen en doorvoersnelheden om de oorzaak van het huidige netwerkprobleem te bepalen.
 • Krijg informatie over Layer 7-applicaties: neem de volledige controle over de gebruikte applicaties met layer 7 dashboards voor rangorde- en gebruiksinformatie.
 • Altijd en overal uw netwerk monitoren: met de mobiele EnGenius Cloud-app heeft u altijd volledige controle over door de cloud beheerde switches, toegangspunten en apparaten, waar u ook bent.

COMING SOON:

Monitor en los problemen op met de clienttijdlijn: haal een volledige apparaatgeschiedenis op om de tijd te achterhalen waarop mogelijk een netwerkprobleem is ontstaan.

AP-locaties en Wi-Fi sterkte in heatmap: upload een plattegrond en bekijk een voorbeeld van uw Wi-Fi dekking in gesimuleerde omstandigheden met heatmaps die rekening houden met echte obstakels zoals muren.

Meer informatie over de beheertools van EnGenius?

Neem gerust contact met ons op en onze productspecialisten helpen u graag verder!