Zero Trust: Dé oplossing voor de stijgende hoeveelheid cybercriminaliteit in Nederland

Bij Alcadis zitten we bovenop de laatste trends in het netwerklandschap. Zo ook op het gebied van online beveiliging. Cybercriminaliteit is immers al jaren flink aan het stijgen. Multi-factor authentication, face ID, … We kunnen er niet meer omheen. Een term die we recent vaak voorbij zien komen is Zero Trust. “The standard of tomorrow’s secure access.” Maar wat is het eigenlijk?

 Wat betekent Zero Trust?

Netwerken met Zero Trust Access of ZTA checken constant of een apparaat betrouwbaar is. Dit doen ze door apparaten te checken op locatie, firmwareversie, al geïnstalleerde applicaties, gedragspatronen en nog veel meer! Wanneer een apparaat activiteit vertoont die niet overeenkomt met de norm wordt de toegang tot het netwerk ontzegt. Zo’n ZTA proces bestaat uit vier fases (zie onderstaande afbeelding):

Weinig impact op dagelijkse werkzaamheden

Het fijne aan ZTA in vergelijking met andere cybersecurity is dat het weinig impact heeft op dagelijkse werkzaamheden. De scans vinden namelijk plaats op de achtergrond. De technologie stelt u verder in staat om gebruikers toegang tot het netwerk te verlenen in delen. Des te betrouwbaarder het netwerk iemand acht, des te meer toegang de persoon krijgt tot het netwerk. Als het toch fout gaat dan is de schade beperkt.

De parameters voor een scan zijn volledige customizable. Een organisatie met medewerkers in Nederland zitten vindt activiteit vanuit de US bijvoorbeeld verdacht.

Zelf profiteren?

In een volgend artikel gaan we dieper in op hoe u zelf kunt profiteren van de technologie. Meld u nu aan voor onze merkupdates om het als allereerste in uw mailbox te ontvangen. U kunt met ons contact opnemen voor meer informatie over cybersecurity via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

EnGenius introduceert een nieuwe serie SD-WAN gateways

Teltonika RMS VPN: Nu ook beschikbaar als gratis mobiele app

De RMS-oplossing van Teltonika Networks is nog verder uitgebreid! Met de nieuwe RMS VPN App kunnen gebruikers eenvoudig een VPN-verbinding leggen tussen hun Teltonika netwerk en mobiele telefoon(s). Super handig voor wanneer u een compleet beveiligingssysteem wilt inmeten op uw werkvloer. Van desktops tot telefoons tot zelfs (intelligente) machines;

Een compacte versie

De app is een compacte versie van RMS VPN. Het is nog steeds mogelijk om een VPN-tunnel te creëren via de VPN Hub of Quick Connect, maar bijvoorbeeld ook om informatie over de verbinding in te zien. Denk aan de locatie van server, status, beschikbare routers en data gebruik. Deze informatie is altijd en overal beschikbaar dankzij de Cloud. “Everything, everywhere, all at once”.

 Download nu de RMS VPN App via de App Store of de Playstore

Wat is dé Teltonika oplossing?

In een compleet Teltonika netwerk is de RMS VPN App maar een klein onderdeel. Op de onderstaande afbeelding ziet u hoe een netwerk eruit kan zien. Het bijzondere aan dit netwerk is dat het bestaat uit máár twee netwerkapparaten: RMS en de RUT950. RMS zorgt er namelijk voor dat er een veilige verbinding is (RMS VPN), dat de routers gemanaged worden (RMS MANAGEMENT) en dat verbinding wordt gelegd met de IoT-apparaten (RMS CONNECT).

U heeft dan alleen nog een RUT950 of een andere Teltonika router nodig en u bent in bezit van een volledige oplossing. Een gebruiksvriendelijkere optie is vrijwel niet mogelijk. Interesse in het portfolio van Teltonika? Boven de afbeelding hebben we linkjes toegevoegd naar de RUT950 en Teltonika RMS op onze webshop. U vindt op deze productpagina’s meer informatie over de producten.

Meer informatie? | RUT950 | Teltonika RMS

Afbeelding 1: Netwerkschema van Teltonika