EU verdeelt op 15 mei de 120 miljoen van WIFI4EU

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) meldt dat gemeenten in Nederland een aanvraag kunnen indienen bij de Europese Unie, voor subsidie uit de WIFI4EU regeling. Gemeenten kunnen vanaf 15 mei intekenen op een eenmalige voucher van 15.000 euro. Het budget wordt via ‘eerst komt, eerst maalt’ verdeeld.

De Europese Commissie heeft in de jaren 2017-2019 een bedrag van in totaal 120 miljoen euro vrijgemaakt. Het programma beoogt dat lokale overheden zorgen voor snel en gratis WiFi-toegang in openbare gelegenheden, zoals gemeentehuis, bibliotheek of stadspark.  De subsidie is bedoeld voor aanschaf of vervanging van enterprise access points. De gemeente moet minstens drie jaar zorgen voor het abonnement.

De Tweede Kamer, onder meer het CDA, heeft er herhaaldelijk bij de regering op aangedrongen om een beroep te doen op de regeling WiFi4EU.

Per land zijn er minstens 15 vouchers beschikbaar, staat te lezen op de site van WIFI4EU. Op 21 maart hadden zich al veertien gemeenten uit Nederland geregistreerd. Dat geeft nog geen garanties, want overheden moeten hun aanvraag stipt om 13.00 uur indienen op 15 mei om een kans te maken.

Ruckus WIFI4EU-promotie

Om u te helpen bij de inrichting van de WIFI4EU projecten heeft Ruckus de WIFI4EU-promotie in het leven geroepen. Deze promotie biedt de mogelijkheid om diverse producten met een aantrekkelijke korting aan te schaffen en biedt zelfs de mogelijkheid om een gratis 3-jarige Cloud Wi-Fi licentie te verkrijgen. De producten die in deze promotie vallen zijn:

  • R510 (indoor) en T300 (outdoor) 802.11ac access points. Deze access points kunnen ook in de Unleashed versie worden aangeschaft.
  • ICX 7150 entry-level, multi-gig, standard en compacte access switches met PoE (12, 24 en 48 poort varianten).
  • CloudPath licentie.
  • Ruckus Cloud Wi-Fi voor een eenvoudig WLAN managementplatform.

Meer informatie over de Ruckus WIFI4EU-promotie kunt u hier lezen →

Bron: Telecompaper