Ontdek de nieuwe functionaliteiten die de release van AOS 8.6R02 biedt

OmniSwitch 6350 en Omniswitch 6450

Met de softwarerelease van AOS 8.6R02 zijn de functionaliteiten van het switch portfolio van Alcatel-Lucent Enterprise verder uitgebreid. In dit artikel beschrijven we enkele van deze functionaliteiten. Deze release is beschikbaar gekomen voor de volgende OmniSwitch-modellen:

 • OmniSwitch 6465 Series
 • OmniSwitch 6560 Series
 • OmniSwitch 6860 Series
 • OmniSwitch 6865 Series
 • OmniSwitch 6900 Series
 • OmniSwitch 9900 Series

Eén WebView 2.0 pakket voor alle platformen
In AOS 8.6R02 wordt WebView 2.0 beschikbaar gemaakt om continuïteit te waarborgen. Deze 2.0 versie kan samen met de oudere WebView gebruikt worden. In een volgende release wordt de oudere versie van Webview uitgefaseerd. WebView 2.0 is onderdeel van een Debian pakket dat op de switch uitgepakt en geïnstalleerd kan worden. Dit maakt het mogelijk om nieuwere versies van WebView op de switch te installeren zonder dat de AOS software geüpgraded hoeft te worden of de switch opnieuw moet worden opgestart.
Er is een enkel WebView 2.0 pakket voor alle platformen. Dit pakket kan gedownload worden op de support website van Alcadis, vul het contactformulier in om toegang tot de software te krijgen.

Remote Chassis Detection voor OmniSwitch 6860E
Met de release van AOS 8.6R02 wordt Remote Chassis Detection (RCD) ondersteund voor de OmniSwitch 6860E modellen. Bij een mixed Virtual Vhassis van OmniSwitch 6860 en 6860E modellen wordt RCD niet ondersteund.
Als in een Virtual Chassis van meerdere switches een Virtual Fabric Link (VFL) onderbroken wordt, zal het chassis dat de master rol heeft, zijn rol behouden. Het chassis dat de slave rol heeft, zal door de onderbreking van de VFL geen verbinding met het master chassis hebben en daardoor zelf de master rol aannemen. Hierdoor is de Virtual Chassis Topology gesplitst en zijn er twee master chassis in hetzelfde netwerk. Als er een Ethernet Management Port netwerk geconfigureerd is, zal het RCD-protocol deze gesplitste topologie opmerken. In reactie op deze gebeurtenis zal het voormalige slave chassis alle front-panel gebruikers poorten sluiten om gedupliceerde MAC- en IP-adressen in het netwerk te voorkomen.

SFP-10G-LRM SFP ondersteuning voor de OmniSwitch 6560 modellen
OmniSwitch 6560 support is toegevoegd met de release van AOS 8.6 R02. De transceiver wordt ondersteund op de volgende modellen en poorten:

 • OS6560-48X4/P48X4
  • Poorten 49-50 met toegepaste OS6560-SW-PERF licentie.
  • Poorten 51/52.
 • OS6560-P48Z16 (904044-90)
  • Poorten 49-52.
 • OS6560-X10
  • Poorten 1-8

De 10GBASE-LRM-transceiver is een multi-mode-transceiver die ontworpen en ontwikkeld is om te worden geïnstalleerd in omgevingen waar hoge snelheid vereist is. Met het exploderen van de datasnelheid bleken multi-mode glasvezels en transceivers de optimale oplossing voor transmissies op korte afstand. Deze zendontvangers zijn de perfecte keuze voor het bouwen van uniforme en schaalbare netwerken en voor het onderling verbinden van gebouwen die een paar honderd meter uit elkaar liggen.

Met de nieuwste trends in de netwerkwereld willen netwerkbeheerders en architecten hun netwerken uitbreiden en upgraden naar 10 Gbps. Dit betekent betere prestaties in de toegangslaag, tussen het Datacenter en de klant, waardoor gebruikers een betrouwbare, stabiele en supersnelle verbinding krijgen. Een aanzienlijk deel van de bestaande Gigabit-verbindingen zijn OM1 multimode vezels die niet in staat zijn om de snelheid vraag van 10 Gbps te leveren. Met multimode-vezels neemt het “modale dispersie” effect toe naarmate de snelheid toeneemt. Dit betekent dat het signaal dat zich voortplant door multimode vezels vervormd raakt als gevolg van de hogere snelheid en langere afstand. Dit probleem zorgde voor de ontwikkeling van meer robuuste en kosteneffectieve optische links die 10 Gbps transmissiesnelheden ondersteunen en die helpen de bestaande Gigabit Multi-mode vezels naar 10 Gbps verbindingen te upgraden. De 10GBASE-LRM staat voor Long Reach Multi-mode en wordt gedefinieerd door de IEEE 802.3.aq-standaard. De LRM-transceiver maakt een upgrade naar 10 Gbps mogelijk zonder de bestaande kabel installatie te wijzigen.

USB-adapter met Bluetooth-technologie
Het configureren van een OmniSwitch met behulp van een USB-adapter met Bluetooth-technologie wordt nu ondersteund op een OS6465,
OS6560, OS6860 (eerder ondersteund), OS6865 en OS6900-V72 / C32. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk met een kabel met de switch verbonden te zijn om deze te configureren.

Voor een volledige lijst met nieuwe functionaliteiten en hardware ondersteuning die deze release biedt, verwijzen we u graag naar onze support pagina →