Plug and Play Wi-Fi: “Het realiseren van een netwerk was nog nooit zo eenvoudig”.

Des te verder Wi-Fi zich ontwikkelt, des te meer features fabrikanten toevoegen aan hun producten. Mesh, Dynamic VLAN, VLAN Pooling, etc. Een verraderlijke ontwikkeling want het kan ten koste gaan van gebruiksgemak. Gelukkig zijn er ook steeds meer organisaties die juist inzetten op eenvoud – naast extra features. The best of both worlds. Wij nemen u in dit artikel mee langs een aantal van deze oplossingen;

Wat is Instant Ready WLAN?

Instant Ready WLAN of zoals wij het in de titel noemen, Plug and Play Wi-Fi, is de mogelijkheid om zo simpel mogelijk een netwerk te creëren. De manier waarop is verschillend per merk.

  • Ruckus Unleashed

Unleashed is een productlijn van Commscope Ruckus. Deze access points hebben built-in controller functionaliteiten, zoals geavanceerde Wi-Fi security, gebruiksaccountbeheer (UAC) en traffic management. Veel Unleashed AP’s hebben ook Smart Mesh en Access Control List (ACL). Simpelweg gezegd: voor het realiseren van een netwerk hoeft u eigenlijk alleen het product in te pluggen.

Bekijk Unleashed op onze webshop →

  • EnGenius Fit

We hebben inmiddels al drie artikelen aan deze oplossing besteed, EnGenius Fit. Met een goede reden… Fit is één van de meest gebruiksvriendelijke oplossingen op de markt! In vergelijking met Ruckus Unleashed heeft u wel een controller nodig om de AP’s te beheren, maar dit kan simpelweg gedaan worden met de gratis FitXpress-app. Met deze Cloudoplossing kunt u daarnaast altijd en overal uw netwerk beheren.

Ontdek de Fit-oplossing van EnGenius →
Download FitXpress op Google Play of de App Store

  • ALE Express Mode

Alcatel-Lucent Enterprise heeft verschillende modes voor de configuratie van apparaten. Denk aan Enterprise-, OV Cloud- en de Express mode. Stellar AP’s staan automatisch in Express mode. Dit betekent dat, om ze te configureren, gebruikers alleen het apparaat zo moeten instellen dat ze een IP-adres kunnen ontvangen. Wanneer dit het geval is kunt u via deze website het AP verder instellen.

Bekijk hoe de Express Mode werkt →

Profiteer nu!

Dat waren drie oplossingen die u kunt aanschaffen om snel en eenvoudig een netwerk op te zetten. Allen zijn perfect voor kleine tot middelgrote organisaties. Ze kunnen daarnaast allen uitgebreid worden wanneer uw organisatie groeit. Zo heeft EnGenius de fysieke FitController en kunt u bij Ruckus gemakkelijk switchen naar controller based Wi-Fi. Kom in contact met Alcadis voor de mogelijkheden voor uw project via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.