Ruckus Wi-Fi netwerk weet alle bezoekers van Jachthaven Waterland te ondersteunen

Bij Jachthaven Waterland in Monnikendam is het Wi-Fi netwerk één van de belangrijkste faciliteiten. Het oude netwerk kon alle gebruikers niet ondersteunen. Wegens deze reden hebben zij afgelopen zomer met behulp van Professionalwifi een nieuw netwerk gerealiseerd. Dit netwerk voldoet aan de kwaliteiten om alle bezoekers te kunnen ondersteunen. Professionalwifi heeft hiervoor de Smart Wi-Fi producten van Ruckus gebruikt.

Jachthaven Waterland biedt met zijn 480 ligplaatsen vele faciliteiten aan. Deze faciliteiten hebben zij sinds 2003 uitgebreid met Wi-Fi. Het eerste netwerk was samen met alle jachthavens in de omgeving gerealiseerd. Na vele klachten en onvoldoende capaciteit van het netwerk heeft Jachthaven Waterland hun eigen Wi-Fi netwerk gerealiseerd. Dit Wi-Fi netwerk bracht nog vele storingen met zich mee waarna er door Professionalwifi een netwerk is gerealiseerd die wel alle bezoekers kon ondersteunen.

Optimaal functionerend netwerk

Professionalwifi heeft voor de implementatie van het netwerk gebruik gemaakt van de Ruckus ZoneFlex T300 outdoor access points. Doordat deze access points met vier mesh verbindingen aan elkaar verbonden zijn, kan er altijd een optimale verbinding worden geboden. Wanneer het netwerk een storing ervaart of ergens uitvalt, wordt er automatisch via deze mesh verbindingen een nieuw pad gekozen om het Wi-Fi signaal naar de gebruiker toe te sturen. Het netwerk zal hiermee altijd optimaal blijven functioneren.

Voldoende bandbreedte voor alle bezoekers

Om alle bezoekers van voldoende bandbreedte te bieden heeft Professionalwifi ook de SonicWall TZ300 geïmplementeerd in het netwerk. Deze firewall maakt het mogelijk om alle bandbreedte te verdelen over alle gebruikers van het netwerk. Hiermee kan Professionalwifi voorkomen dat één gebruiker alle bandbreedte opeist. Daarnaast biedt deze firewall bescherming van het netwerk zonder dat de performance verloren gaat.

Bekijk hier de volledige business case →