Alle details over Ruckus Unleashed 200.10 en- 200.11 op een rij

Eerder deze maand hebben we samen met Ruckus een webinar georganiseerd over de laatste firmware updates van Ruckus Unleashed: 200.10 en 200.11. Heeft u het afgelopen webinar gemist? Dan bent u wellicht nog niet op de hoogte van alle nieuwe mogelijkheden die deze software releases met zich meebrengen. Want dat zijn er een hoop! In dit artikel zetten wij de belangrijkste punten van Ruckus Unleashed 200.10 en- 200.11 op een rij.

Ruckus Unleashed 200.10

         – Remote Packet Capture
Deze functionaliteit legt “wireless packets” vast tijdens het normale gebruik. De packets worden opgeslagen in lokale CѴ’s of gestreamd naar Wireshark. Het bespaart tijd & geld doordat u nu op afstand naar de issues in het netwerk van de klant kunt kijken.

         – Open VPN tunnel
In de 200.10 release biedt het Unleashed-systeem CLI-commando’s aan om een openVPN-tunnel te openen, te onderhouden en fouten op te sporen via de openVPN-status en statistieken.

        – Link Aggregation
Link Aggregation zorgt voor een verhoogde netwerkbeschikbaarheid. Bovendien wordt de throughput met 1 Gigabit switches verbeterd. Deze functie is beschikbaar op Wi-Fi 6 Access Points en Wi-Fi 5 Wave 2 Access Points.

        – Self-service portal om het wachtwoord te wijzigen
Met deze functie kunnen gebruikers het wachtwoord van hun accounts wijzigen zonder dat er een beheerder nodig is. Dit vermindert de werklast van de beheerder aanzienlijk.

        – Master AP wijzigen op basis van netwerkintelligentie
Onder Primary Preferred Master in de gebruikersinterface worden alle access points die overeenkomen met een master-rol in het netwerk vermeld. De AP wordt gesorteerd en weergegeven door een speciaal algoritme, genaamd master elect. Dit algoritme plaatst de beste master bovenaan de lijst. Vervolgens kan de beheerder de beste master AP kiezen als de Primary Preferred Master.

        – Management VLAN
Dankzij de release van Ruckus Unleashed 200.10 is het mogelijk om VLAN’s toe te voegen aan de management interface.

Ruckus Unleashed 200.11

         – Support voor meer types access points
Update 200.11 brengt Unleashed support voor de R350, H550, T350c en T350d. Bekijk onze webshop voor meer informatie over de individuele producten.

         – Wi-Fi 6 On/ Off Switch
Vanuit de gebruikersinterface kan de gebruiker Wi-Fi 6 in WLAN voor 11ax AP’s in- of uitschakelen. Dit is een handige functie voor clients met oudere stuurprogramma’s die problemen kunnen ervaren met het verbinden met een Wi-Fi 6 netwerk. Dit kan eenvoudig verholpen worden door Wi-Fi 6 uit te vinken bij de WLAN instellingen. Vervolgens kunnen de oudere clients verbinding maken met het netwerk. Daarna kunnen de stuurprogramma’s weer bijgewerkt worden naar Wi-Fi 6 en ook de oude clients zullen gewoon verbonden blijven.

        – QR Code SSID/ PSK Change
Unleashed GUI displays de QR Code nu voordat hij wordt toegepast aan een Wi-Fi netwerk. Dus: als een netwerk administrator op uploaden klikt ziet hij/zij eerst de code, pas nadat op ‘save’ wordt geklikt wordt de QR opgeslagen.

       – Verbetering van clientisolation
Met de komst van Ruckus Unleashed 200.11 is het nu mogelijk om gemakkelijk unicast-pakketten en multicast/broadcast-paketten te isoleren. Automatisch ondersteuning voor VRRP/HSRP wordt ook ondersteund. In de gebruikersinterface is Auto Whitelist standaard ingeschakeld wanneer Wireless Client-isolatie is ingeschakeld. Wanneer Auto Whitelist is ingeschakeld, zullen de AP’s gateway-apparaten automatisch bedreigingen detecteren en ze toevoegen aan de white list voor isolatie.

Bekijk de volledige release notes op de support site van Ruckus. Op ons YouTube kanaal vind u ook een opname van het afgelopen webinar waarin SR Pre-Sales Engineer Jeroen Arends van Ruckus dieper in gaat op de nieuwste versies. Voor verdere vragen kunt u natuurlijk terecht bij onze Ruckus experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.