RUCKUS ook op het water uw partner in connectiviteit
RUCKUS kan op veel verschillende locaties voorzien in een stabiel netwerk. In 2017 hebben wij een Wi-Fi netwerk gerealiseerd aan boord van de Bucentaur, een groot schip wat onderzoek doet naar de aanwezigheid van aardgas in de Noordzee. Samen met Allinco en RUCKUS hebben we de crew van dit schip voorzien van een stabiele en veilige netwerkverbinding.
Uitdagingen
- Stalen constructie van het schip
- Zakelijk versus privé gebruik
- Weinig beschikbare bandbreedte
Oplossingen
- Stabiel Wi-Fi signaal dankzij BeamFlex
- QoS om zakelijk verkeer prioriteit te geven
- Gescheiden verkeer via VLANs
Over RUCKUS Networks
RUCKUS biedt een compleet portfolio aan high-performance Access Points en Wi-Fi controllers, maar ook krachtige ICX Switches voor het bekabelde netwerk. Bovendien kunt u bij het merk terecht voor netwerkbeveiliging, analytics en managementsoftware, professionele services en support. Met de overname van RUCKUS door CommScope in 2018 liggen er nog meer interessante, nieuwe en groeiende markten in het vooruitzicht, zoals de opkomende 5G-, glasvezel- en IoT-markten. Door de garantie op een stabiel netwerk is RUCKUS uitermate geschikt voor remote locaties waar je moeilijk naartoe kan om een probleem op te lossen.
Waarom biedt RUCKUS de oplossing?
Dankzij het gepatenteerde adaptieve antennesysteem van RUCKUS zijn zij in staat om continu automatisch het signaal te optimaliseren om stabiele Wi-Fi connectiviteit te kunnen bieden. Conventionele Wi-Fi systemen zijn gewend om rondom een Wi-Fi signaal te versturen. De stalen constructie aan boord zorgt er hierbij voor dat deze Wi-Fi signalen weerkaatst worden, waardoor er interferentie optreedt en het Wi-Fi signaal verzwakt wordt. RUCKUS voorkomt dit door het gebruik van Beamflex technologie. Deze technologie zendt niet zomaar een Wi-Fi signaal uit, maar doet dit door op een intelligente manier een Wi-Fi pad te kiezen.
Daarnaast is een netwerk van RUCKUS eenvoudig door een derde partij te beheren.Voor het netwerk op de Bucentaur was het belangrijk dat het zakelijke verkeer voorrang kreeg op het privégebruik op het netwerk. Dankzij de management oplossingen van RUCKUS kon dit eenvoudig ingeregeld worden.
Om het netwerk aan boord uit te tekenen en implementeren is een site survey uitgevoerd. Waarna 8 high-end indoor access points van RUCKUS zijn geïnstalleerd. Om het beheer van deze access points centraal te kunnen doen is gebruik gemaakt van een van de RUCKUS controllers. Deze maakt seamless roaming mogelijk tussen de access points, hierdoor kan de crew ook wanneer zij zich aan boord bewegen altijd verbonden blijven met het netwerk.