Figi-Hotel-Theater

Hotel Theater Figi voorzien van toekomstgerichte omgeving voor het leveren van de beste Wi-Fi met Ruckus

Hotel Theater Figi in Zeist heeft in december 2015 hun huidige netwerk vernieuwd met de producten van Ruckus. Het verouderde netwerk kon alle netwerkactiviteiten van vandaag de dag niet meer ondersteunen. Om alle bezoekers te voorzien van een betrouwbare Wi-Fi verbinding heeft Van Staalduinen Automatisering een geheel nieuw Wi-Fi netwerk geïnstalleerd.

Het Hotel Theater biedt een breed scala aan culturele, culinaire congres-en overnachtingsfaciliteiten onder één dak. Hierbij beschikt het o.a. over een theater, bioscoop, congreszalen, restaurant en 4-sterrenhotel. Wanneer men vandaag de dag een hotelovernachting boekt wordt er altijd gekeken naar de beschikbaarheid van een Wi-Fi netwerk. Het was voor Hotel Theater Figi belangrijk om in deze vraag te kunnen voorzien. Het nieuwe Smart Wi-Fi netwerk biedt een toekomstgerichte omgeving waarmee zij te allen tijde het beste Wi-Fi netwerk kunnen blijven aanbieden aan alle bezoekers.

Altijd een optimale verbinding

Om het netwerk te blijven waarborgen heeft Hotel Theater Figi Van Staalduinen Automatisering aangewezen tot IT beheerder. Door middel van hun Cloudoplossing in combinatie met de Ruckus Virtual SmartZone zijn zij in staat om het netwerk altijd optimaal te laten functioneren. Deze oplossing heeft Van Staalduinen Automatisering speciaal ontwikkeld voor de Hospitality-branche. Hiermee kunnen zij op afstand het gehele netwerk beheren en mogelijke problemen op afstand verhelpen. Zodra Hotel Theater Figi ook maar enige problemen ervaart kunnen zij hen inschakelen zodat de bezoekers altijd voorzien worden van de beste  gebruikerservaring.

Om deze ervaring te kunnen bieden is er gebruik gemaakt van de Ruckus ZoneFlex R300 en R500 Access Points. Doordat deze access points seamless roaming ondersteunen kunnen de bezoekers zich vlekkeloos door het pand heen bewegen zonder dat zij de verbinding verliezen. Ook wordt er dankzij de BeamFlex technologie altijd het meest optimale pad richting de gebruikers verstuurd. Doordat hiermee de interferentie wordt omzeild zijn de access points van Ruckus in staat om meerdere gelijktijdige gebruikers te ondersteunen per access point. Dit resulteert dat er minder access points nodig zijn in vergelijking  tot het verouderde netwerk. Zo zijn er voor dit netwerk maar 28 access points gebruikt terwijl er voorheen 39 access points nodig waren. Het vernieuwde netwerk is in staat om de netwerkactiviteiten van tegenwoordig te ondersteunen en hierbij hoge doorvoersnelheden te blijven bieden aan alle bezoekers binnen Hotel Theater Figi.

Bekijk de volledige business case van Hotel Theater Figi →