Access points Xclaim

Blijven mijn Xclaim access points werken?

Xclaim Access points

Over een paar maanden houdt de Xclaim Cloud ermee op. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om uw Xclaim access points te vervangen, maar vanuit Xclaim is nu duidelijk geworden dat dit niet perse nodig is. Hieronder leggen wij uit wat dit betekend.

Xclaim access points blijven werken

Als op 25 juli de Xclaim Cloud zal stoppen, kan u de Xclaim access points nog wel in standalone modus gebruiken. De access points zullen gebruik maken van de laatste configuratie. Effectief houdt dit in dat u uw huidige netwerk niet hoeft te vervangen. Desondanks raden wij dat wel aan.

Waarom raden wij aan om uw access points te vervangen?

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om nu uw Xclaim access points te vervangen. Als u namelijk aanpassingen wilt doen aan de instellingen van uw access points, dan zal dat veel meer tijd kosten dan normaal. Om de configuratie te wijzigen van uw access points moet u dit voor elke access point handmatig doen. Zeker voor grotere netwerken zal dit veel meer tijd kosten. Daarnaast houdt het stopzetten van de Xclaim cloud ook in dat u geen security updates meer zal krijgen. Dit kan de veiligheid van uw netwerk potentieel in gevaar brengen.

Vervang nu met hoge korting uw Xclaim Netwerk

Bovendien kan u nu tijdelijk met hoge kortingen uw Xclaim Netwerk vervangen voor een EnGenius Cloud of TP-Link oplossing. TP-Link levert hoogwaardige access points met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De producten blinken uit in gebruiksgemak, prestaties en uitgebreide featureset. Na inleveren van uw Xclaim serienummers krijgt u korting op de Omada serie access points. Deze access points zijn gemakkelijk te beheren via de Omada Cloud Controller, de Omada Software Controller en de intuïtieve Omada-app.

Wilt u toch liever een oplossing die volledig in de cloud beheert wordt, dan is de EnGenius Cloud oplossing uitermate geschikt voor u. De EnGenius Cloud is reeds meerdere malen internationaal bekroond (onder andere MKB Best Choice). Het biedt echter meer mogelijkheden en inzichten in de omgeving dan de huidige Xclaim gebruikers gewend zijn. Onder meer via de handige Cloud To-Go App (beschikbaar voor iOS en Android). Daarnaast is de EnGenius Cloud gratis in gebruik en kunt u het netwerk gemakkelijk upgraden naar de nieuwste Wi-Fi standaarden.

Ontdek alle producten die in aanmerking komen voor de Xclaim vervangingsactie.

Advies nodig?

De keus om al dan niet te vervangen is uiteraard aan u. Bent u nog aan het twijfelen wat voor u de juiste keuze is? Neem dan telefonisch contact op met onze netwerkspecialisten via 030 65 85 125. Wij denken graag met u mee om zo de beste oplossing voor uw situatie te vinden.