Wat is het verschil tussen de EAP650 en de EAP670?

Heeft u al kennisgemaakt met de twee nieuwe aanwinsten van het TP-Link portfolio? Ja… niet één maar twee. De EAP650 krijgt vooral veel aandacht. Om goede redenen: het kleine formaat – het access point is even groot als een banaan (!) – maakt het ideaal voor veel omgevingen. Tegelijkertijd wordt er niet ingeleverd op prestaties. Het broertje van de EAP650 is de EAP670. Hij is iets flinker, maar nog steeds een uitstekende optie.

Het grootste verschil tussen de -650 en de -670 is te zien op de 5 GHz-band. Op 2.4 GHz evenaren de twee AP’s nog elkaar, maar op 5 GHz genieten gebruikers van de EAP670 van dubbel de resultaten van de EAP650. Bekijk onderstaande tabel voor de exacte verschillen. U profiteert bij beide producten ook van seamless roaming, MU-MIMO, Omada Mesh en tal van andere technologieën.

 EAP650EAP670
Interface1x Gigabit Ethernet Poort met PoE ondersteuning1x 2.5 Gigabit Ethernet Poort met PoE ondersteuning
Snelheid
  • 2402 Mbps op de 5 GHz-band
  • 574 Mbps op de 2.4 GHz-band
  • 4804 Mbps op de 5 GHz-band
  • 574 Mbps op de 2.4 GHz-band
Vermogen
  • 802.3at PoE
  • 12 V / 1.0 A DC
  • 802.3at PoE
  • 12V / 1.5 A DC
Energieverbruik18.1 W13.5 W
Seamless RoamingJaJa
MU-MIMOJaJa
Omada MeshJaJa
Omada SDN supportJaJa

Nu beschikbaar op onze webshop

Interesse in de EAP670? Of toch de EAP650? Bekijk onze webshop. Wij hebben altijd de laatste producten van TP-Link beschikbaar voor een aantrekkelijke prijs. Nog niet zeker welke van de twee het beste past bij uw organisatie? Kom in contact met onze experts voor vrijblijvend advies via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

Teltonika Networks’ apparaten zijn nu compatibel met AWS IoT Greengrass

Daarmee is een belangrijke stap gezet om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Ontdek in dit artikel hoe u kunt profteren van deze ontwikkeling;

Wat is AWS IoT Greengrass?

AWS IoT Greengrass is een open-source edge runtime- en cloudservice van Amazon. Met de service kunnen gebruikers apparaatsoftware bouwen, implementeren en beheren. Een super handig programma voor als u bijvoorbeeld intelligentie aan een apparaat wil toevoegen, denk aan anomaliedetectie of het aansturen van verbonden autonome apparaten.

Nu te gebruiken met Teltonika…

De RUTX industriële routers van Teltonika Networks, zowel mobiel als niet-cellulair, ondersteunen nu Greengrass. Integratie met de services is zeer gemakkelijk. Bekijk de website van Amazon voor meer informatie. Naast Greengrass-ondersteuning is RUTX nu ook opgenomen in de officiële AWS Partner Device Catalog.

 Zelf profiteren van deze ontwikkeling? Ontdek RUTX op onze webshop →

4 handige tips om de veiligheid van uw netwerk te verbeteren

Wist u dat er in 2021 bijna 20 ransomware aanvallen plaats vonden per seconde? Dit aantal stijgt al jaren zeer snel. Toch is de veiligheid van het netwerk van veel organisaties nog steeds niet goed op orde… en dat terwijl preventieve acties heel simpel kunnen zijn. Op Anti-Ransomware Day dit jaar licht onze partner SonicWall er een aantal uit die u nu direct kunt uitvoeren.


Denkt u bij het lezen “ik wil nog meer handige tips”? Alcadis organiseert 2 juni 2022 een gratis SonicWall Jump-Start Sessie bij ons op kantoor in Houten. Deelnemers mogen zelf meebeslissen over de inhoud. Meld u nu aan →

1. Update

Zorg er altijd voor dat u systemen en apps volledig geüpdatet zijn. Veel software heeft tegenwoordig een automatic update-optie om dit helemaal gemakkelijk te maken.

2. Upgrade

Des te ouder een besturingssysteem wordt, hoe kwetsbaarder het is. Mits het systeem natuurlijk updates blijft ontvangen. Upgraden naar nieuwere versies is dan ook zeer aan te bevelen. Bekijk het up-to-date productportfolio van onze partners op onze webshop.

3. Duplicate

Sla al uw belangrijke gegevens op op een plaats die ontoegankelijk is voor aanvallers. Het hebben van adequate en up-to-date back-ups vereenvoudigt het herstel in het geval van een ransomware-aanval aanzienlijk.

4. Educate

Maar liefst 91% van alle cyberaanvallen begint met iemand die een phishing-e-mail opent. Het is dus zeer belangrijk om werknemers te leren op hun hoede te zijn wanneer ze een e-mail ontvangen, vooral een e-mail met een bijlage of link. Maar vergeet ook niet ervoor open te staan als het toch fout gaat. Een angstcultuur bevordert online veiligheid allerminste.

Vrijblijvend advies?

Heeft u alle tips al gedaan maar bent u nog steeds niet zeker van de veiligheid van uw netwerk. Neem contact op met onze experts via sales@alcadis.nl of  030 – 65 85 125. voor vrijblijvend advies voor uw situatie. Een andere optie is om deel te nemen aan de SonicWall Jump-Start Sessie op 2 juni. Bekijk nu hoe u zich gemakkelijk kunt aanmelden.

Welke Cloud-opties heeft u bij Commscope Ruckus?

Ruckus Cloud, Ruckus Cloud Wi-Fi, Cloudpath, … de Cloud is onlosmakelijk verbonden met het Amerikaanse merk. Zowel in naam als in technologie. Wist u bijvoorbeeld dat Ruckus Analytics ook een Cloud-service is? In dit artikel brengen we u up-to-speed met alle opties voor uw organisatie;

Wat is Ruckus Cloud?

We starten met Ruckus Cloud. De Management-as-a-Service oplossing wordt ook wel Ruckus Cloud Wi-Fi of Ruckus Cloud Controller genoemd. Met het product zijn gebruikers in staat om hun netwerk op afstand te beheren, configureren en troubleshooten. Op zeer gemakkelijke wijze. In één oogopslag ziet u de gezondheid van uw netwerk of kunt u de historische gegevens van de netwerkgebruikers bestuderen.

De service is ook beschikbaar als gratis mobiele app voor iOS en Android. Meer informatie? Bekijk de productpagina op onze website.

Wat is Cloudpath?

Cloudpath is een Cloudservice die veilige bekabelde en draadloze netwerktoegang biedt voor BYOD, gastgebruikers en apparaten die eigendom zijn van IT. De service stroomlijnt het verbinden van apparaten op het netwerk en beveiligt elke verbinding met krachtige Encryption. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor op een school om studenten en docenten veilige toegang tot het Wi-Fi netwerk te geven.

*Cloudpath heet voluit Cloudpath Enrollment System

Bekijk deze video voor meer informatie →

Wat is Ruckus Analytics?

Ruckus Analytics is een Cloudservice voor netwerkintelligentie en servicegarantie. De service maakt gebruik van machine learning (ML) om automatisch service-incidenten te identificeren. AI categoriseert de incidenten op ernst voor het netwerk. Troubleshooting wordt daardoor een stuk eenvoudiger. U krijgt verder bij gebruik uitgebreid en duidelijk inzicht in uw netwerk met informatieve dashboards.

Analytics is compatibel met Ruckus Cloud én SmartZone 5.1.2 en hoger. Op onze website vind u meer informatie en een gratis trial.

Wat is Virtual SmartZone?

Virtual SmartZone of vSZ is een virtuele WLAN-Controller waarmee u uw access points vanuit een datacenter of “onsite” kunt beheren en managen. SmartZone ondersteunt tot wel 30.000 access points en biedt ondersteuning aan 300.000 Wi-Fi gebruikers per vSZ-H cluster. Het is daardoor geschikt voor veel omgevingen. Het product is beschikbaar in twee variaties:

  1. Virtual SmartZone – Essentials (vSZ-E): voor midden en- kleine bedrijven
  2. Virtual SmartZone – High Scale (vSZ-H): voor Enterprises en Service Providers

Veel van de genoemde producten zijn beschikbaar op onze webshop. Neem dus vooral een kijkje. Vragen of vrijblijvend advies? Neem contact op met onze Ruckus experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

Waarom een switch met meer poorten niet per se beter is

10G. Nee… het is niet de mobiele netwerkstandaard van 2050. U kunt nu al van deze technologie profiteren met de switches van EnGenius. 10G of 10G uplink is de oplossing voor een bottleneck in uw netwerk. Niet langer verslechterd de hoeveelheid verbonden apparaten de doorvoersnelheid naar het achterliggende netwerk. Ontdek de laatste ontwikkelingen uit het lab;

Een bottleneck ontstaat vaak doordat standaard switches meerdere 1G poorten hebben, maar maar één 1G uplink. Zie het als een trechter. De opening aan de ene kant is veel groter dan aan de andere kant. 10G uplink maakt de twee openingen gelijker in grootte. Het resultaat is dat de switches meer apparaten tegelijkertijd aan kunnen als andere switches met een soortgelijk aantal 1G uplink poorten.

EnGenius Gigabit Switches

Er zijn verschillende Gigabit Switches waar u uit kunt kiezen bij EnGenius. In de onderstaande tabel hebben we het voor u op een rij gezet. Klik op de productnaam om naar het product op onze webshop te gaan:

 Ethernet poortenSFP+ poorten (10G)PoE poortenPoE standaardSwitch vermogen
ECS152824x1G4128 Gbps
ECS1528P24x1G4Poorten 1-24802.3af/at128 Gbps
ECS1528FP24x1G4Poorten 1-24802.3af/at128 Gbps
ECS155248x1G4176 Gbps
ECS1552P48x1G4Poorten 1-48802.3af/at176 Gbps
ECS1552FP48x1G4Poorten 1-48802.3af/at176 Gbps
ECS25128×2.5G*4120 Gbps
ECS2512FP8×2.5G*4Poorten 1-8802.3af/at/bt120 Gbps
ECS55128x10G4240 Gbps
ECS5512FP8x10G4Poorten 1-8802.3af/at/bt240 Gbps

*De 2.5G-poort biedt toegang aan een netwerk voor één apparaat. U kunt het beste voor deze producten kiezen als u verwacht dat het draadloze verkeer meer dan 1G LAN bandbreedte oplevert.

Meer informatie?

Meer informatie of vrijblijvend advies over de Gigabit Switches van EnGenius? Kom in contact met onze experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

Verkrijg nu ook real-time inzicht in uw Wi-Fi netwerk met MetaGeek Tonic

Het portfolio van MetaGeek is flink verandert per 1 mei 2022. Eye P.A. is alleen nog maar beschikbaar als onderdeel van een jaarlijkse subscription service. Report Builder wordt onderdeel van Chanalyzer… Bekijk ons recente artikel voor meer informatie. De oplettende lezer valt misschien op dat er ook een nieuw product onderdeel is van het portfolio van het merk: MetaGeek Tonic.

Wat is MetaGeek Tonic?

MetaGeek Tonic is een real-time Wi-Fi packet analyzer. Dit betekent dat gebruikers in real-time kunnen inzien welke packages ze binnenkrijgen op hun netwerk. Denk aan Data Frames, ACK’s, Authentication Frames, etc. De packages worden automatisch gecategoriseerd voor gebruiksgemak.

En dat is niet het enige

Tonic registreert, berekent en volgt Airtime Usage. Met de software kunt u gemakkelijk zien welke AP’s en clients -langzaam zijn, -zichzelf herhalen of kostbare tijd op het Wi-Fi-kanaal verbruiken. Eenvoudige pijlen geven aan wie het 802.11-frame heeft verzonden. Kleurrijke labels laten zien wat voor soort frame het was. Wi-Fi-gesprekken volgen was nog nooit zo gemakkelijk.

Wanneer u een Wi-Spy DBx inplugt heeft u de tools om een Layer 1 Spectrum Analysis uit te voeren. Ontdek bronnen van niet-Wi-Fi-interferentie en meet de congestie van Wi-Fi-kanalen vanuit een onbewerkt RF-perspectief.

Hoe kunt u profiteren van Tonic?

Het product is beschikbaar als onderdeel van de MetaGeek Enterprise Suite – een jaarlijkse subscription service. Bij de bundel zitten ook Eye P.A. en Chanalyzer ingegrepen. Om Tonic te kunnen gebruiken is het verder belangrijk om een USB Wi-Fi adapter te hebben voor packet capture. De TP-Link Archer T9UH v2 is een goede keuze bij Alcadis bijvoorbeeld. Om het de partners van Alcadis gemakkelijk te maken bieden we MetaGeek Enterprise Suite niet alleen los aan, maar ook als bundelaanbieding:

Meer informatie? Bekijk de website van MetaGeek over MetaGeek Tonic of neem contact op met ons experts via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.  Er is ook een demo beschikbaar die u in staat stelt om het product twee weken kosteloos te testen.