ALE introduceert een nieuwe visie op integraties door middel van workflow management.

Alles slim! Alles geïntegreerd! Alles verbonden!

De nieuwe manier van digitalisering brengt een compleet nieuwe visie met zich mee voor een innovatieve netwerkomgeving. Door gebruik te maken van workflow management kunt u IoT devices, waaronder sensoren en andere systemen, met elkaar laten samenwerken. Door de informatie die sensoren en apparaten geven, kunnen andere systemen hier gebruik van maken. Maar hoe zet u een ecosysteem op en hoe ziet zo’n workflow eruit? Hoe gaat u informatie combineren? Meld u snel aan voor de hybride masterclass op donderdag 13 april voor een uitgebreid antwoord op deze vragen.

Om een mooi voorbeeld te geven van een integratie waar workflow management is gebruikt, kunt u denken aan een ruimte waar ovens gebruikt worden. Omdat bij het proces van de ovens weinig mensen zijn, een oven doet overigens zelf het werk, worden er sensoren en camera’s geplaatst, om de ruimte te monitoren. De sensoren slaan gegevens op zoals de CO2 uitstoot, maar ook de temperatuur en luchtvochtigheid.

Zodra een sensor constateert dat de temperatuur abnormaal hoog is, genereerd dit een alarm. Dit komt terecht bij de eindverantwoordelijke van deze ruimte, maar omdat ons geïntegreerde ecosysteem slim is gemaakt met onze workflow management, wordt er gelijk een video call opgestart. In de video call worden direct de personen vanuit het crisisteam toegevoegd. Daarnaast worden de dichtstbijzijnde camerabeelden toegevoegd aan de video call, zodat ze kunnen zien wat er aan de hand is. Dit wordt aangevuld met gegevens van andere sensoren, zodat er een 360-graden view van de situatie ontstaat. Afhankelijk hiervan kan er opgeschaald worden naar de urgentie die is vereist.

In dit geval blijkt de situatie onder controle en wordt de monteur die ter plaatse is toegevoegd aan de call, zodat hij met zijn camera op zijn smartphone kan laten zien hoe hij de storing verholpen heeft.

Dit is slechts één voorbeeld waar workflow management is toegepast. Maar het is ook mogelijk om bij smartbuildings domotica te integreren met bijvoorbeeld het netwerk en de communicatieoplossingen van Alcatel-Lucent Enterprise. Op deze manier kunnen er extra services die bij het gebouw horen, zoals een leen auto of fiets, gereedschap en andere zaken verhuurd en gereserveerd worden. Maar ook services van buiten het gebouw, korting op de sportschool, afspraken plannen bij de kapper, tandarts, gemeentehuis, enzovoorts. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van workflow management en integraties? Meld u dan nu direct aan voor de hybride masterclass bij Alcadis op donderdag 13 april.

WiFi 7: Wat zijn alle verschillen tussen WiFi 6 en WiFi 7?

We staan aan de vooravond van de lancering van een nieuwe Wi-Fi generatie, Wi-Fi 7 of IEEE 802.11be. Een groot moment… De laatste keer dat zo’n generatiestap plaats vond – van 5 naar 6 – verdriedubbelde internetsnelheden! Gelukkig zijn de nieuwe features van WiFi 7 al eventjes bekend. In dit artikel nemen wij u mee langs alle verschillen tussen WiFi 6 en WiFi 7 die u moet weten.

1. De snelheid van Wi-Fi 7 is een stuk hoger dan op Wi-Fi 6

Het verschil tussen internetsnelheden op WiFi 6 en WiFi 7 is 36, 4 Gbps. WiFi 6 behaalt theoretische snelheden van maximaal 9,6 Gbps. WiFi 7 behaalt 46 Gbps. Dat is de grootste sprong in bandbreedte sinds de beginjaren van Wi-Fi. Een kanttekening bij deze snelheden is wel dat ze in praktijk altijd lager uitvallen dan het theoretisch hoogste haalbare.

2. Zowel het aantal frequenties als MIMO-streams zijn verhoogd

Eén van de belangrijkste, nieuwe features van Wi-Fi 7 is de 6 GHz-band. Deze is beschikbaar naast de 2.4 GHz en de 5 GHz band. Op de 6 GHz-band is de kanaalbreedte verdubbeld van 160 MHz naar 320 MHz. Hogere snelheden zijn een logisch gevolg. Het aantal gelijktijdige MIMO-streams op Wi-Fi 7 zijn ook verhoogd van 8 naar 16.

3. Verbind gelijktijdig via verschillende frequentiebanden

Wi-Fi 7 maakt het ook mogelijk om gelijktijdig te verbinden via verschillende frequentiebanden. Deze technologie wordt Multi-Link Operation (MLO) genoemd. Wanneer MLO wordt toegepast zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van de betrouwbaarheid van een verbinding en een reductie van de latency.

4. Het realiseren van verbindingen is een stuk eenvoudiger geworden

Dankzij Multi-RU- en Preamble Puncturing is het met Wi-Fi 7 een stuk eenvoudiger om verbindingen te maken. Beide zorgen ervoor dat apparaten niet alleen gebruik kunnen maken van het spectrum tot waar de interferentie optreedt, maar ook van het spectrum voorbij de interferentie (zie onderstaande afbeelding).

Om het samen te vatten…

WiFi 6WiFi 7
Maximale snelheid van 9.6 GbpsMaximale snelheid van 46 Gbps
Toegang tot 2 frequentiebanden (2.4- en 5 GHz)Toegang tot 3 frequentiebanden (2.4-, 5- en 6 GHz)
Support voor 8 MIMO-streamsSupport voor 16 MIMO-streams
Eén frequentieband kan tegelijkertijd gebruik wordenMeerdere frequentiebanden kunnen tegelijkertijd gebruikt worden
Maak gebruik van het spectrum tot interferentieMaak gebruik van het spectrum tot en voorbij interferentie

Aan de slag met Wi-Fi 7?

Verschillende leveranciers verkopen inmiddels Wi-Fi 7 producten. Van Omada tot RUCKUS tot EnGenius. Interesse? Neem een kijkje op onze webshop of klik direct op onderstaande links om naar de producten te gaan. Voor vrijblijvend advies over welk product het beste is voor uw situatie kunt u altijd contact met ons opnemen via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

RUCKUS R670Omada EAP783EnGenius ECW536
Aantal poorten1x 1/ 2.5/ 5 GbE en 1x 1 GbE poorten1x 10 GbE poort2x 10 GbE PoE++ poorten
Doorvoersnelheden689 Mbps (2.4 GHz) en 5765 Mbps (5 en 6 GHz)574 Mbps (2.4 GHz), 2880 Mbps (5 GHz) en 5760 Mbps (6 GHz)1.376 Mbps (2.4 GHz), 5.764 Mbps (5 GHz) en 11.529 Mbps (6 GHz)
Beheer met …RUCKUS One of RUCKUS SmartZoneOmada SDNEnGenius Cloud
Naar de shopNaar de shopNaar de shop

 

Plug and Play Wi-Fi: “Het realiseren van een netwerk was nog nooit zo eenvoudig”.

Des te verder Wi-Fi zich ontwikkelt, des te meer features fabrikanten toevoegen aan hun producten. Mesh, Dynamic VLAN, VLAN Pooling, etc. Een verraderlijke ontwikkeling want het kan ten koste gaan van gebruiksgemak. Gelukkig zijn er ook steeds meer organisaties die juist inzetten op eenvoud – naast extra features. The best of both worlds. Wij nemen u in dit artikel mee langs een aantal van deze oplossingen;

Wat is Instant Ready WLAN?

Instant Ready WLAN of zoals wij het in de titel noemen, Plug and Play Wi-Fi, is de mogelijkheid om zo simpel mogelijk een netwerk te creëren. De manier waarop is verschillend per merk.

  • Ruckus Unleashed

Unleashed is een productlijn van Commscope Ruckus. Deze access points hebben built-in controller functionaliteiten, zoals geavanceerde Wi-Fi security, gebruiksaccountbeheer (UAC) en traffic management. Veel Unleashed AP’s hebben ook Smart Mesh en Access Control List (ACL). Simpelweg gezegd: voor het realiseren van een netwerk hoeft u eigenlijk alleen het product in te pluggen.

Bekijk Unleashed op onze webshop →

  • EnGenius Fit

We hebben inmiddels al drie artikelen aan deze oplossing besteed, EnGenius Fit. Met een goede reden… Fit is één van de meest gebruiksvriendelijke oplossingen op de markt! In vergelijking met Ruckus Unleashed heeft u wel een controller nodig om de AP’s te beheren, maar dit kan simpelweg gedaan worden met de gratis FitXpress-app. Met deze Cloudoplossing kunt u daarnaast altijd en overal uw netwerk beheren.

Ontdek de Fit-oplossing van EnGenius →
Download FitXpress op Google Play of de App Store

  • ALE Express Mode

Alcatel-Lucent Enterprise heeft verschillende modes voor de configuratie van apparaten. Denk aan Enterprise-, OV Cloud- en de Express mode. Stellar AP’s staan automatisch in Express mode. Dit betekent dat, om ze te configureren, gebruikers alleen het apparaat zo moeten instellen dat ze een IP-adres kunnen ontvangen. Wanneer dit het geval is kunt u via deze website het AP verder instellen.

Bekijk hoe de Express Mode werkt →

Profiteer nu!

Dat waren drie oplossingen die u kunt aanschaffen om snel en eenvoudig een netwerk op te zetten. Allen zijn perfect voor kleine tot middelgrote organisaties. Ze kunnen daarnaast allen uitgebreid worden wanneer uw organisatie groeit. Zo heeft EnGenius de fysieke FitController en kunt u bij Ruckus gemakkelijk switchen naar controller based Wi-Fi. Kom in contact met Alcadis voor de mogelijkheden voor uw project via sales@alcadis.nl of 030 – 65 85 125.

Cyber Threat Report 2023: De laatste trends over cybersecurity

Ruckus

Het Ruckus portfolio onder de loep